Συνεχίζεται το σφυροκόπημα από τα διεθνή ΜΜΕ στην κυβέρνηση Μητσοτάκη για τις παρακολουθήσεις

Την ώρα που τα συστημικά μέσα σιωπούν – σε γραμμή Μαξίμου – για το ζήτημα, καθημερινά δημοσιεύονται ρεπορτάζ από τον ξένο Τύπο που εκθέτουν όλο και πιο πολύ τον Έλληνα πρωθυπουργό.

000 1LE9L9

Δεν έχει τέλος ο διεθνής διασυρμός μετά τις αποκαλύψεις για το σκάνδαλο παρακολουθήσεων από την ΕΥΠ του Μητσοτάκη. Euractiv και Deutschlandfunk δίνουν συνέχεια σε ρεπορτάζ τους για το  ελληνικό Watergate

Συγκεκριμένα,  με ηχητικό ρεπορτάζ της ιστοσελίδας Deutschlandfunk, κάνει εκτεταμένη αναφορά στο σκάνδαλο υποκλοπών, με έμφαση στην παρακολούθηση του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη.

«Δημοσιογράφος παρακολουθείται μέσω λογισμικού: Το σκάνδαλο του Spyware στην Ελλάδα», είναι ο τίτλος του ρεπορτάζ όπου μεταξύ άλλων αναφέρονται τα εξής:

«Ο Κουκάκης είχε γράψει μαζί με μία συνάδελφό του πολλά άρθρα για τους Financial Times, και αυτά αφορούσαν θέματα διαφθοράς στην Οικονομία και την Πολιτική, όπως περιπτώσεις ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

Ένα παράδειγμα είναι ότι η κυβέρνηση υπερψήφισε τροποποιήσεις νόμων που καθιστούν δυνατόν π.χ. να υπάρξουν απαλλακτικές αποφάσεις σε υποθέσεις φοροδιαφυγής ή απλώς μειώνουν το χρόνο της παραγραφής.

Σύμφωνα με την έρευνα, αυτοί που επωφελήθηκαν είναι καμιά δεκαριά Έλληνες εφοπλιστές, επιφανείς επιχειρηματίες και πρώην τραπεζίτες.

Οι ελληνικές μυστικές υπηρεσίες επικαλούνται για τις παρακολουθήσεις την «Εθνική Ασφάλεια», καθώς με αυτόν τον τρόπο είναι δυνατόν να δικαιολογηθούν σχεδόν τα πάντα. Υπάρχει σαφής εγγύτητα μεταξύ των μυστικών υπηρεσιών και του Πρωθυπουργού. Τώρα θα πρέπει να περιμένουμε τη συνέχεια».

Euractiv: «Το κοινοβούλιο της ΕΕ δηλώνει ότι θα διερευνήσει την “αδικαιολόγητη” κατασκοπεία σε βάρος Έλληνα βουλευτή»

Την ίδια στιγμή το  Euractiv υπό τον τίτλο «Το κοινοβούλιο της ΕΕ δηλώνει ότι θα διερευνήσει την “αδικαιολόγητη” κατασκοπεία σε βάρος Έλληνα βουλευτή» προβάλει τις σχετικές δηλώσεις του Juri Laas, εκπροσώπου της προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Roberta Metsola.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα συνεργαστεί με τις ελληνικές αρχές για τη διερεύνηση της “απαράδεκτης και αδικαιολόγητης” κρατικής κατασκοπείας σε βάρος ενός Έλληνα βουλευτή της ΕΕ, δήλωσε ο Laas.

Πρόσθεσε ότι η Metsola επιθυμεί η επιτροπή που ερευνά τη χρήση του κατασκοπευτικού λογισμικού Pegasus να εξετάσει και την ελληνική περίπτωση, με στόχο την απαγόρευση τέτοιων παράνομων πρακτικών στην ΕΕ.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έχει ήδη λάβει ένα πρώτο αίτημα για πληροφορίες από τις ελληνικές αρχές και θα μοιραστεί τα πορίσματά του “τις επόμενες ημέρες”, πρόσθεσε.

Το δημοσίευμα, μεταξύ άλλων, σημειώνει ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, προσπαθώντας να αποφύγει την παραίτηση, επέμεινε στις 8 Αυγούστου ότι δεν γνώριζε ότι το τηλέφωνο του Ανδρουλάκη είχε παρακολουθηθεί, προσπαθώντας να πάρει αποστάσεις από το διογκούμενο σκάνδαλο υποκλοπών.

Με πληροφορίες: hellasjournal.com

Μέλπω Λεκατσά: Μια ιστορική μορφή του αντιδικτατορικού αγώνα στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ (Video)

λεκατσα

Μέλπω Λεκατσά: Μια ιστορική μορφή του αντιδικτατορικού αγώνα στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ (Video)

Ως φοιτήτρια στη Φαρμακευτική τότε, η Μέλπω Λεκατσά, έστησε μαζί με άλλους φοιτητές ένα πρόχειρο…