Newsroom

Newsroom

Συνεχίζεται ο τρόμος με τα «ματωμένα πακέτα» σε ουκρανικές πρεσβείες – Μάτια ζώων και ένα περίεργο υγρό

Σε ποιες χώρες έχουν σταλεί μέχρι τώρα

pexels karolina grabowska 4498122

Κι άλλα “ματωμένα πακέτα” εστάλησαν σε ουκρανικές πρεσβείες σε ευρωπαϊκές χώρες, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εξωτερικών της Ουκρανίας.

Τα νέα πακέτα έλαβαν οι πρεσβείες της Ουκρανίας στη Ρουμανία και τη Δανία, διευκρίνισε το υπουργείο.

Την περασμένη εβδομάδα, ουκρανικές διπλωματικές αποστολές σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες έλαβαν πακέτα, τα οποία περιείχαν μάτια ζώων. Στα “ματωμένα πακέτα” είχε επίσης περιχυθεί υγρό με ιδιαίτερο χρώμα και μυρωδιά.

Μέχρι σήμερα κανείς δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για τα πακέτα αυτά, τα οποία εστάλησαν σε ουκρανικές διπλωματικές αποστολές σε ευρωπαϊκές χώρες πάνω από 9 μήνες μετά την εισβολή των δυνάμεων της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Μέχρι τώρα αρκετές είναι οι πρεσβείες της Ουκρανίας στην Ευρώπη που έχουν λάβει «ματωμένα» πακέτα στα οποία βρισκόντουσαν μάτια ζώων.

Την τραγική εξέλιξη έκανε γνωστή ο εκπρόσωπος του ουκρανικού υπουργείου Εξωτερικών Όλεγκ Νικολένκο σε ανάρτησή του στο Facebook.

Ο υπουργός Εξωτερικών Ντμίτρο Κουλέμπα έδωσε από την πλευρά του εντολή σε όλες οι εμπλεκόμενες πρεσβείες και προξενεία να τεθούν σε κατάσταση υψηλού συναγερμού και σημείωσε ότι: «Μελετούμε τη σημασία αυτού του μηνύματος»

Τα πακέτα, εμποτισμένα σε υγρό με χαρακτηριστικό χρώμα και οσμή, στάλθηκαν στις πρεσβείες του Κιέβου στην Ουγγαρία, την Ολλανδία, την Πολωνία, την Κροατία και την Ιταλία, στα γενικά προξενεία στη Νάπολη και την Κρακοβία και στο προξενείο στο Μπρνο, σύμφωνα πάντα με τον Ολέγκ Νικολένκο.

* Φωτό αρχείου

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

Αλεξια

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

«Θερμό επεισόδιο» καταγράφηκε σε γνωστό καφέ της Αθήνας, το μεσημέρι της Τετάρτης, μεταξύ της Αλεξίας…