Συνεχίζεται ο κατήφορος: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του τέως Βασιλιά – Οριστικοποιήθηκαν οι ώρες

Αρκετά φαίνεται ότι θα είναι τα κυβερνητικά στελέχη που θα παραστούν στην κηδεία του τέως Βασιλιά

3992187 1

Σε λαϊκό προσκύνημα θα τεθεί η σωρός του Βασιλιά από τις 6 έως τις 10 το πρωί της Δευτέρας, ενώ η κηδεία θα τελεστεί στις 12 η ώρα το μεσημέρι 16ης Ιανουαρίου, της ίδιας ημέρας δηλαδή.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, αυτό αποφασίστηκε σε συνεννόηση της οικογένειας του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου με την εκκλησία.

Παράλληλα, να σημειωθεί ότι σήμερα αποφασίστηκε η αναβάθμιση της κυβερνητικής εκπροσώπησης, καθώς εκτός από την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη θα παραστεί και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Παναγιώτης Πικραμμένος.

Πρόκειται σαφώς για έναν κατήφορο που δεν έχει τελειωμό, καθότι, μετά την παρέμβαση του Αντώνη Σαμαρά η κυβέρνηση σέρνεται σε μια «εμφύλια» διαμάχη για την κηδεία ενός έκπτωτου Βασιλιά.

Αρκετά φαίνεται ότι θα είναι τα κυβερνητικά στελέχη που θα παραστούν στην κηδεία, καθότι, όπως αποδεικνύεται, παραμένουν φιλοβασιλικοί, παρότι συμμετέχουν σε δημοκρατικά εκλεγμένες κυβερνήσεις.

Ο Μίλτος Χρυσομάλλης ανοίγει το χορό των βουλευτών της ΝΔ

Ο βουλευτής Μεσσηνίας, δήλωσε δημόσια πρώτος ότι θα παρευρεθεί στην κηδεία, η οποία θα γίνει τη Δευτέρα στη Μητρόπολη Αθηνών.

«Υπήρξε αρχηγός του Κράτους, υπήρξε κομμάτι της Ιστορίας… Έχει κλείσει το πολιτειακό. Ο αποθανών τέως βασιλιάς δεν παύει να υπήρξε και αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων και Ολυμπιονίκης», ανέφερε, μιλώντας στο Open, ενώ σε ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργου Βαρεμένου, με ποια ιδιότητα θα παραστεί στη τελετή, ο κ. Χρυσομάλλης απάντησε ότι «δεν χρειάζεται μικροψυχία». Από ότι φάνηκε η δήλωση του κ. Χρυσομάλλη ανοίγει το χορό των βουλευτών που θα παραστουν στην κηδεία του «τέως βασιλιά». Βέβαια προηγήθηκαν άλλοι (Πέτσας, Βορίδης, Πλεύρης, Γεωργιάδης) που έσπευσαν να στείλουν τα συλλυπητήρια τους με θερμές εκφράσεις, ενώ βεβαίως και ο ίδιος ο πρωθυπουργός δεν έμεινε μόνο στην αναφορά για «πολυκύμαντη διαδρομή» του τέως. Άλλωστε σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, όπως μετέφερε το open, dεν υπάρχει «απαγορευτικό» για την παρουσία «γαλάζιων» στελεχών στην κηδεία.

Και ο Παναγιώτης Πικραμμένος στην κηδεία του τέως βασιλιά

Οι εσωκομματικές πιέσεις φαίνεται πως αναγκάζουν τον πρωθυπουργό να δώσει νέα διάσταση στην κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου και να αναβαθμίσει την παρουσία της κυβέρνησης στο τελετουργικό.

Έτσι στην κηδεία του τεως βασιλιά Κωνσταντίνου η κυβέρνηση θα εκπροσωπηθεί από τον αντιπρόεδρό της, Παναγιώτη Πικραμμένο και την υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη, σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε σήμερα το πρωί.

 

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Κυριακή

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Στη μήνυση, σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star παρουσιάζεται ένα άγνωστο στοιχείο, αφού…

Συναγερμός στην Κόρινθο: Εντοπίστηκε πτώμα ηλικιωμένης γυναίκας στη θάλασσα

5619840

Συναγερμός στην Κόρινθο: Εντοπίστηκε πτώμα ηλικιωμένης γυναίκας στη θάλασσα

Το πτώμα μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Κορίνθου, ενώ το Λιμεναρχείο Κορίνθου διενεργεί προανάκριση για την…

Νιγηρία: «Φέρτε πίσω τα κορίτσια μας» – Εντοπίστηκε μια από τις 276 μαθήτριες που είχαν απαχθεί από τζιχαντιστές 10 χρόνια πριν

nigiria 768x512 1

Νιγηρία: «Φέρτε πίσω τα κορίτσια μας» – Εντοπίστηκε μια από τις 276 μαθήτριες που είχαν απαχθεί από τζιχαντιστές 10 χρόνια πριν

Πρόκειται για την Λίντια που «διασώθηκε μαζί με τα τρία παιδιά της» κοντά στην πόλη…