Newsroom

Newsroom

Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες στη Θάσο: Προληπτική εκκένωση των Κοινύρων (Video)

Τραυματίες δύο εθελοντές πυροσβέστες - Ανοιχτό το ενδεχόμενο εμπρησμού

5356358

Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην Θάσο, όπου μαίνεται ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το βράδυ της Τετάρτης σε δασική έκταση στην περιοχή Λευκή Θάσου, ενώ το πρωί δόθηκε εντολή εκκένωσης για τα Κοίνυρα προς Λιμεναριά, μέσω μηνύματος από το 112.

Αυτή την ώρα ενισχύονται ακόμα περισσότερο οι εναέριες και επίγειες δυνάμεις πυρόσβεσης σε μια προσπάθεια να τεθεί υπό έλεγχο η φωτιά  η οποία μέχρι στιγμής καίει δασική και θαμνώδη έκταση μέσα σε δύσβατη περιοχή.

Σύμφωνα με νεότερη ανακοίνωση του αρχηγείου του Πυροσβεστικού Σώματος, αυτή τη στιγμή επιχειρούν στο νησί συνολικά 185 πυροσβέστες με 15 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 38 οχήματα, συμπεριλαμβανόμενων των πυροσβεστικών δυνάμεων που με έκτακτα ακτοπλοϊκά δρομολόγια μετέβησαν στο νησί από το λιμάνι της Κεραμωτής.

Στο έργο κατάσβεσης της πυρκαγιάς, συμβάλει και ο στρατός με δύο ελικόπτερα και τρία μηχανήματα έργου, όπως επίσης η συνδρομή πολλών εθελοντών πυροσβεστών, εθελοντικών ομάδων Πολιτικής Προστασίας, καθώς και υδροφόρες, μηχανήματα έργου του δήμου Θάσου και της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης.

Είναι σημαντικό το γεγονός ότι στο νησί, από το πρωί και μέχρι αυτή την ώρα δεν πνέουν ισχυροί άνεμοι, οπότε διευκολύνεται το έργο των δυνάμεων πυρόσβεσης.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, Αλέξη Πολίτη, το μήνυμα έχει καθαρά και μόνο προληπτικό χαρακτήρα προκειμένου να προστατευτούν κάτοικοι και τουρίστες από τους πυκνούς καπνούς που επικρατούν στην περιοχή και όχι γιατί κινδυνεύει ο οικισμός από τη φωτιά.

Ο ίδιος ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο εμπρησμού. Όπως είπε στο Πρώτο Πρόγραμμα ενισχύσεις, φτάνουν στην περιοχή, από διάφορα σημεία της χώρας. Στόχος -πρόσθεσε- είναι να ελεγχθεί σήμερα η φωτιά, καθώς ευνοούν οι καιρικές συνθήκες.

Στο μεταξύ οχήματα του στρατού, ειδικές δυνάμεις και μηχανήματα διάνοιξης δρόμων βοηθούν στη δύσβατη περιοχή όπου έχει ξεσπάσει η φωτιά και είναι δύσκολο να προσεγγιστεί από τις επίγειες δυνάμεις της πυροσβεστικής.

Τραυματίες δύο εθελοντές πυροσβέστες

Νωρίτερα, δύο εθελοντές πυροσβέστες, 26 και 44 ετών, τραυματίστηκαν ελαφρά και μεταφέρθηκαν στο κέντρο υγείας της περιοχής. Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, η κατάσταση της υγείας τους δεν εμπνέει ανησυχία.

Με τα πύρινα μέτωπα να καίνε όλο το βράδυ και τα επιβατικά πλοία να λειτουργούν για την μεταφορά εξοπλισμού για την κατάσβεση της φωτιάς πέρασε το βράδυ της Τετάρτης στο νησί της Θάσου.

Το πύρινο μέτωπο που ξέσπασε λίγα λεπτά μετά τις 21:00 το βράδυ της Τετάρτης στην Ποταμιά της Θάσου παραμένει ενεργό.

Μάλιστα μαρτυρίες κατοίκων κάνουν λόγο πως η φωτιά εδώ και αρκετή ώρα είναι εκτός ελέγχου και πως υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να επεκταθεί στην περιοχή των Κοινύρων, όπως αναφέρει το τοπικό site enanews.gr.

Σύμφωνα με πληροφορίες του documentonews.gr αυτή τη στιγμή στο νησί επιχειρούν 5 αεροπλάνα και 5 ελικόπτερα, με σκοπό να περιοριστούν οι φλόγες και να προστατευτεί ο οικισμός των Κοινύρων και της Σκάλας Ποταμιάς.

Συνδρομή στην κατάσβεση της πυρκαγιάς παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες, ο Ελληνικός Στρατός, υδροφόρες και μηχανήματα του δήμου Θάσου.

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…