Newsroom

Newsroom

Συνεχίζει τα κόλπα ο Περδικάρης του ΑΠΕ – Με αγωγές απειλεί η ΕΣΤΙΑ αν δεν ακολουθήσει τη δεοντολογία

Κοττάκης: «Το επίσημο Δίκτυο ενημέρωσης της χώρας να προσπαθεί να δημιουργήσει ζήτημα με τις εφημερίδες μας»

Χωρίς τίτλο

Πιστό στις αντιδημοσιογραφικές του συνήθειες φαίνεται πως παραμένει το ΑΠΕ υπό την επίβλεψη του δημοσιογράφου Αιμίλιου Περδικάρη.

Για μια ακόμη φορά, μετά από αρκετές αντίστοιχες καταγγελίες του Documento, το ΑΠΕ αποσιώπησε τις δημοσιογραφικές πληροφορίες που είχε δημοσιοποιήσει η εφημερίδα ΕΣΤΙΑ και αφοορούσαν τη στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη σε σχέση με την Κύπρο και δημοσιοποίησε μόνο τη σχετική διάψευση του πρώην προέδρου της Κύπρου, Νίκου Αναστασιάδη.

Αφορμή ήταν το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της 25ης Μαρτίου, με βάση τις αποκαλύψεις στο νέο βιβλίο του Κύπριου μεγαλοεκδότη/καναλάρχη Κωστή Χατζηκωστή, όπου περιγράφονται διάλογοι μεταξύ Κυριάκου Μητσοτάκη και Νίκου Αναστασιάδη κάθε άλλο παρά κολακευτικοί για τον Έλληνα πρωθυπουργό. Ο Κ. Μητσοτάκης φέρεται να επιχείρησε να προωθήσει τις «ιδέες» των ΗΠΑ για φρένο στις έρευνες της Κυπριακής Δημοκρατίας στην ΑΟΖ για υδρογονάνθρακες και την κατασκευή αγωγού που θα περνάει από την Τουρκία, προκαλώντας την οργή του τότε Κύπριου προέδρου.

«Πώς κάλυψε την ιστορία το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων; Ενώ ο κ. Αναστασιάδης απαντά στον κ. Χατζηκωστή, το ΑΠΕ λέει “Κύπρος: Απάντηση του τέως προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη σε πρωτοσέλιδο δημοσίευμα εφημερίδας των Αθηνών”», σημείωσε ο κ. Κοττάκης. Και ταυτόχρονα με την υποβάθμιση του θέματος «μέχρι την ώρα που έφυγα δεν είχε αναρτηθεί η απάντηση του κ. Χατζηκωστή».

«Έχω εξουσιοδότηση από τον εκδότη μου να σας πω τα εξής: Εάν δεν αναρτήσει το Αθηναϊκό Πρακτορείο και ο διευθυντής του κ. Περδικάρης και την απάντηση του κ. Χατζηκωστή, εμείς επιφυλασσόμαστε παντός δικαιώματός μας … θα προχωρήσουμε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, εξώδικα, μηνύσεις, αγωγές. Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό με Εστία και Δημοκρατία, Το επίσημο Δίκτυο ενημέρωσης της χώρας να προσπαθεί να δημιουργήσει ζήτημα με τις εφημερίδες μας» όπως ξεκαθάρισε.

Όταν το ΑΠΕ αποσιωπούσε τις αποκαλύψεις του Documento

Τις πρακτικές που καταγγέλλει ο Μανώλης Κοττάκης για το ΑΠΕ και την επιχείρηση κάλυψης του Κυριάκου Μητσοτάκη και της κυβέρνησης είχε φροντίσει να αναδείξει με χαρακτηριστικό τρόπο το Documento. Τον περασμένο Νοέμβριο, όταν η εφημερίδα αποκάλυπτε πως ο Άκης Σκέρτσος βρισκόταν υπό παρακολούθηση, το ΑΠΕ είχε αναρτήσει την απάντηση του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ, αποσιωπώντας αυτή του δημοσιογράφου, Άγγελου Προβολισιάνου, με της ΕΣΗΕΑ να εγκαλεί μέσω επιστολής το Πρακτορείο και τον Αιμίλιο Περδικάρη για την παράλειψη των θέσεων της εφημερίδας.

Λίγους μήνες νωρίτερα, το ΑΠΕ είχε πράξει ακριβώς τα ίδια, προβάλλοντας τη διάψευση του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, χωρίς να καταγραφεί το ρεπορτάζ του Documento…

 

Επίδαυρος: Ενοχλήθηκε το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο με τα φιλοπαλαιστινιακά συνθήματα στην παράσταση της «Ορέστειας»

palaistini epidayros

Επίδαυρος: Ενοχλήθηκε το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο με τα φιλοπαλαιστινιακά συνθήματα στην παράσταση της «Ορέστειας»

Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο, επιχειρεί να ξεπλύνει τα εγκλήματα στη Γάζα και να… διδάξει πολιτισμό.

Άγρια κόντρα Α. Πορτοσάλτε και Γ. Καλλιακμάνη για το κύκλωμα εκβιαστών – «Είσαι ένας άθλιος λαϊκιστής» (video)

πορτοσ καλλικμανης

Άγρια κόντρα Α. Πορτοσάλτε και Γ. Καλλιακμάνη για το κύκλωμα εκβιαστών – «Είσαι ένας άθλιος λαϊκιστής» (video)

O πρόεδρος Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής ;άφησε αιχμές ότι στο κύκλωμα υπάρχουν και κάποιοι «πιο…

Σκάνδαλο στην Καρδίτσα: Έδωσαν επιδόματα σε πάνω από 2.000 άτομα και είπαν πως έχασαν τα δικαιολογητικά στον «Ιανό»

χρήματα Ιανος

Σκάνδαλο στην Καρδίτσα: Έδωσαν επιδόματα σε πάνω από 2.000 άτομα και είπαν πως έχασαν τα δικαιολογητικά στον «Ιανό»

Το ελληνικό δημόσιο συνολικά ζημιώθηκε με 3.6 εκατομμύρια ευρώ, ενώ συνελήφθησαν τρεις υπάλληλοι