Newsroom

Newsroom

Συνδέουν το ρεύμα μετά από τους θανάτους

Χρειάστηκε να πεθάνουν άνθρωποι για να αποφασίσει η κυβέρνηση να επανασυνδέσει το ρεύμα στις οικογένειες που η ίδια οδήγησε στην…

deh

Χρειάστηκε να πεθάνουν άνθρωποι για να αποφασίσει η κυβέρνηση να επανασυνδέσει το ρεύμα στις οικογένειες που η ίδια οδήγησε στην εξαθλίωση.

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στο υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής υπό τον υπουργό Γ. Μανιάτη με συμμετοχή των προέδρων των Ενώσεων Περιφερειών και Δήμων, Γ. Σγουρού και Κ. Ασκούνη καθώς και του προέδρου της ΔΕΗ Α. Ζερβού αποφασίστηκε η επανασύνδεση του ρεύματος και αναστολή των διακοπών ηλεκτροδότησης λόγω χρεών για τις ευπαθείς ομάδες καταναλωτών, που ήταν εγγεγραμμένοι στις λίστες των κοινωνικών – προνοιακών δομών, Δήμων, Περιφερειών και της Εκκλησίας την 1η Νοεμβρίου.

Οι λίστες με τις συγκεκριμένες ομάδες πληθυσμού θα αποσταλούν στις επιτροπές ανά νομό, που επίσης, αποφασίστηκε σήμερα Σάββατο, να συγκροτηθούν, στις οποίες θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι της ΔΕΗ, του Διαχειριστή του Συστήματος, των Δήμων και Περιφερειών όπου θα λαμβάνονται οι αποφάσεις για την επανασύνδεση.

Σημειώνεται ότι οι αποφάσεις που ελήφθησαν αφορούν καταναλωτές που για διάφορους λόγους (άγνοια, έλλειψη τυπικών προϋποθέσεων, κλπ.) δεν είναι ενταγμένοι στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο, στους οποίους έτσι κι αλλιώς δεν γίνεται διακοπή της ηλεκτροδότησης.

Επίσης – όπως είπε ο υπουργός ΠΕΚΑ Γ. Μανιάτης, προωθείται δωρεάν παροχή ηλεκτρικής ενέργειας στους κατοίκους Αττικής και Θεσσαλονίκης που είναι ενταγμένοι στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (συνολικά 272.000 καταναλωτές), κατά τις ημέρες που υπάρχει αυξημένη ατμοσφαιρική ρύπανση ώστε να περιορίζεται η χρήση εναλλακτικών πηγών θέρμανσης (τζάκια, ξυλόσομπες, κλπ.).

Την Πέμπτη αναμένεται η απάντηση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας σε σχετική πρόταση του ΥΠΕΚΑ που έχει ήδη αποσταλεί.

Φυσικά αφού επανασυνδεθεί το ρεύμα η κυβέρνηση θα σπεύσει να πουλήσει ευαισθησία.

Αυτό είναι το «μεταγραφικό μπάμ» απο τον Ανδρουλάκη για τις ευρωεκλογές: Ο παπα-Μιχάλης από τον «Σασμό» υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ

papa mixalis sasmos

Αυτό είναι το «μεταγραφικό μπάμ» απο τον Ανδρουλάκη για τις ευρωεκλογές: Ο παπα-Μιχάλης από τον «Σασμό» υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ

Μια «μεταγραφή» από την υποκριτική στην πολιτική που θα συζητηθεί έκανε ο Νίκος Ανδρουλάκης

ΣΥΡΙΖΑ: θερμό χειροκρότημα κατά την είσοδο του Αλέξη Τσίπρα στην παρουσίαση του Ευρωψηφοδελτίου

ΤΣΙΠΡΑΣ ΕΥΡΩ

ΣΥΡΙΖΑ: θερμό χειροκρότημα κατά την είσοδο του Αλέξη Τσίπρα στην παρουσίαση του Ευρωψηφοδελτίου

Ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έδωσε το παρών στην παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ το…