Συναυλία για Τέμπη: Αυτοί είναι οι όροι του υπουργείου Πολιτισμού – «Εδώ μπορεί να γίνει έλεγχος στη Βίσση απίθανο»

Η ανάρτηση της Δέσποινας Κουτσούμπα για τη συναυλία για τα Τέμπη που θα γίνει αύριο στο Καλλιμάρμαρο

tebi

Λίγες ώρες απομένουν από τη μεγάλη συναυλία μνήμης των 57 θυμάτων της σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη, που θα γίνει αύριο στο Καλλιμάρμαρο.

Ο σύλλογος συγγενών των θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη έκανε γνωστούς του όρους που θα ισχύουν για τη συναυλία και τι θα πρέπει να γνωρίζουν όσοι προσέλθουν.

Αναλυτικά οι θεατές που θα πάνε αύριο στο Καλλιμάρμαρο θα πρέπει να ξέρουν:

  • Δεν επιτρέπεται η εισαγωγή και η χρήση πυροτεχνημάτων, καπνογόνων, φωτοβολίδων και γενικά εύφλεκτων υλικών, φορητών συσκευών θέρμανσης και κλιματισμού, καθώς και η χωρίς ειδική άδεια αφή κεριών και πυρσών, για λόγους προστασίας του μνημείου και του άμεσου περιβάλλοντός του (κηρυγμένος αρχαιολογικός χώρος λόφου Αρδηττού, ΦΕΚ 268/Β/12.12.56).
  • Δεν επιτρέπεται η χρήση και ρίψη, για ειδικά σκηνοθετικά τεχνάσματα, υλικών που είναι δύσκολο να περισυλλεγούν, όπως είναι π.χ το φελιζόλ, ο χαρτοπόλεμος κ.λπ.
  • Η είσοδος και η στάθμευση των οχημάτων ή μηχανημάτων πραγματοποιείται από προκαθορισμένες προσβάσεις σε συνεννόηση με την αρμόδια Περιφερειακή Υπηρεσία. Δεν επιτρέπεται η είσοδος και η προσέγγιση στο χώρο βαρέων οχημάτων για τη μεταφορά εξοπλισμού και υλικών. Εξαιρούνται οχήματα που:

α) δεν υπερβαίνουν τους δέκα (10) τόνους μικτού βάρους και εξυπηρετούν την αποκομιδή των απορριμμάτων ή τη μεταφορά των υλικών,

β) μεταφέρουν άτομα με αναπηρία,

γ) εξυπηρετούν καταστάσεις ανωτέρας βίας (πυροσβεστικά, ασθενοφόρα κ.λπ.).

Σε κάθε περίπτωση, η κατ’ εξαίρεση κυκλοφορία οχημάτων στους χώρους ακολουθεί ειδική διαδρομή που υποδεικνύεται από την αρμόδια Περιφερειακή Υπηρεσία.

sinavlia tebi

Τέμπη: Το υπουργείο έθεσε τους όρους για τη συναυλία

Πρέπει ωστόσο να διευκρινιστεί πως οι συγκεκριμένοι όροι τέθηκαν από το υπουργείο Πολιτισμού, όπως τονίζει η αντιπρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων Δέσποινα Κουτσούμπα με ανάρτησή της.

«Οι όροι που βλέπετε στην αφίσα δεν έχουν τεθεί από τιν Σύλλογο Θυμάτων, έχουν τεθεί από το ΥΠΠΟ στην 9σελιδη απόφαση έγκρισης της συναυλίας.

Είναι γενικά οι όροι που τίθενται σε εκδηλώσεις σε νεότερα μνημεία. Και ναι, οι ίδιοι ήταν και για τη συναυλία του Λευτέρη Παπαδόπουλου ή της Άννας Βίσση.

Θα μου πείτε τηρούνται; Θα σας απαντήσω ότι αν είναι να ελέγξουν κάποιον για την τήρηση τους, θα είναι αυτός ο Σύλλογος, όχι η Άννα Βίσση. Οπότε καταλάβατε.

Τέμπη: Για 38.000 θεατές η άδεια για τη συναυλία στο Καλλιμάρμαρο… για 60.000 στη Βίσση – Η αποκάλυψη Ασλανίδη

Δύο μέτρα και δύο σταθμά; Ναι. Χαρακτηριστικό είναι ότι κανένας μα κανένας από αυτούς τους όρους δεν μπήκε στην απόφαση έγκρισης της γαμήλιας δεξιωσης των Γλυξμπουργκ στο Βυζαντινό Μουσειο!

Το ανεβάζω για να ξέρετε τι πρέπει να κάνετε αν θέλετε να βοηθήσετε τον Συλλογο», έγραψε αναλυτικά η Δ. Κουτσούμπα.

Το επίσημο κάλεσμα για τη συναυλία για τα Τέμπη

«Την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου, στο Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο, ο σύλλογος συγγενών των θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη, διοργανώνει μία μεγάλη συναυλία – αφιέρωμα στις ψυχές της 28ης Φεβρουαρίου του 2023. Μία νύχτα μνήμης με την ευχή και την παράκληση να γίνουμε ένα μέσα από τη μουσική και την αλληλεγγύη, να μην ξεχάσουμε και να μην ξεχαστούμε…

Μες στην κοιλάδα των Τεμπών έσβησαν οι φωνές 57 ανθρώπων. Μια ανείπωτη τραγωδία που ο νους προσπαθεί να συλλάβει, χωρίς τέλος. Ενάμιση χρόνο μετά, οι συγγενείς μιλούν με τη φωνή των θυμάτων και ενώνονται μέσα από τον πόνο και την απουσία προσκαλώντας μας όλες και όλους να γίνουμε κι εμείς η φωνή των αδικοχαμένων.

«Ένα γίναμε οι άνθρωποι στον πόνο, ένα και στην αδιανόητη σιωπή που αφήνει η απουσία… ένα στο μούδιασμα που ακολουθεί τα γεγονότα, ένα στην ευθύνη που ακόμη ψάχνει να βρει τη θέση της… Ο Νόμος που ενώνει τις ψυχές μας είναι αυτός της Μουσικής. Με ευγένεια ας σταθούμε και με την ευχή η ένωσή μας να φτάσει τον ουρανό και τα άστρα του όλα. Για όσο ζούμε και βαδίζουμε επάνω στις ράγες της δικής μας διαδρομής η μνήμη των αγαπημένων είναι ορόσημο για την κάθε μέρα μας…»

Στη συναυλία αυτή δίνουν το «παρών» σπουδαίοι καλλιτέχνες μέσα από το απόθεμα της ψυχής και της αγάπης τους. Όλοι αφιλοκερδώς, με μοναδικό στόχο την εξύμνηση της ζωής και την τιμή όσων αποκλείστηκαν βίαια από αυτή.

Φοίβος Δεληβοριάς – Κοινοί Θνητοί – Σωκράτης Μάλαμας
Θανάσης Παπακωνσταντίνου – Τάνια Τσανακλίδου».

Ειδήσεις σήμερα:

Τζορτζ Μπάλντοκ: Νέα στοιχεία για τον θάνατο του ποδοσφαιριστή – Η σύζυγός του τον έψαχνε για ώρες

Πέθανε ο ηθοποιός Λευτέρης Παπαμιχαήλ: «Προχτές σε είδα στον ρόλο σου και σε καμάρωνα»

Στα social media χάρηκαν περισσότερο από τον Βασίλη Κικίλια με την αγορά του σπιτιού

Ισχυρή ηλιακή καταιγίδα θα πλήξει τη Γη τις επόμενες ώρες

Δείτε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο koutipandoras.gr

«Μπερδεμένος» ο Μητσοτάκης για Κύπρο – Εργαλειοποιεί τον πόλεμο για το αφήγημα της πολιτικής σταθερότητας

mitsotakis 1

«Μπερδεμένος» ο Μητσοτάκης για Κύπρο – Εργαλειοποιεί τον πόλεμο για το αφήγημα της πολιτικής σταθερότητας

Αφού ο Πρωθυπουργός έσυρε την Ελλάδα στον «χορό του πολέμου» το εκμεταλλεύεται και πολιτικά

Axios: Εξετάζεται χερσαία εισβολή ΗΠΑ-Ισραήλ για τα πυρηνικά αποθέματα του Ιράν

trump 3

Axios: Εξετάζεται χερσαία εισβολή ΗΠΑ-Ισραήλ για τα πυρηνικά αποθέματα του Ιράν

Ουάσιγκτον και Τελ Αβίβ εξετάζουν την αποστολή ειδικών δυνάμεων για την κατάσχεση του εμπλουτισμένου ουρανίου

Οι Προτάσεις μας

Επίθεση σε συνεργείο του OPEN στη Βηρυτό – Διακόπηκε η ζωντανή σύνδεση της Μαρίας Καρχιλάκη (video)

karcilakj

Επίθεση σε συνεργείο του OPEN στη Βηρυτό – Διακόπηκε η ζωντανή σύνδεση της Μαρίας Καρχιλάκη (video)

Η παρουσία ξένων συνεργείων γίνεται όλο και λιγότερο ανεκτή από ανθρώπους που βιώνουν την απώλεια…

Σχετικά με ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κρήτη: Συνελήφθη 38χρονος πρώην σύντροφός της για αρπαγή και εκβιασμό με γυμνές φωτογραφίες

kriti

Κρήτη: Συνελήφθη 38χρονος πρώην σύντροφός της για αρπαγή και εκβιασμό με γυμνές φωτογραφίες

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 38χρονος φέρεται να έπεισε την νεαρή γυναίκα να συναντηθούν, όπου παρά…