Συναυλία για προφυλακισμένους αναρχικούς στο Γεωπονικό: Πάνω από 20.000 κόσμου και ο ΛΕΞ έδειξαν την αλληλεγγύη τους

Σε μια άνευ προηγουμένου συναυλία αλληλεγγύης, το βράδυ του Σαββάτου, χιλιάδες αλληλέγγυων απαίτησαν την απονομή δικαιοσύνης και την αποφυλάκιση των 4 νέων αναρχικών που βρίσκονται προφυλακισμένοι, κατηγορούμενοι για μια επίθεση στην Τροχαία Πειραιά το 2021.

sinaulia

Το ραντεβού είχε δοθεί λίγες μόνο ημέρες πριν μέσω social media και μιας μικρής προπαγάνδισης αποκλειστικά και μόνο μέσω του διαδικτύου.

Δεν τυπώθηκαν αφίσες, δεν ακούστηκε σε τηλεοράσεις και ραδιόφωνα, δεν συζητήθηκε (σχεδόν) πουθενά στον δημόσιο διάλογο.

Τίποτα από όλα τα παραπάνω δεν έχει βέβαια σημασία, καθώς η συναυλία το βράδυ του Σαββάτου (6/5) στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, θα μείνει στην ιστορία, ως ένα από τα μεγαλύτερα (αν όχι το μεγαλύτερο) live οικονομικής ενίσχυσης-αλληλεγγύης για φυλακισμένους.

Πάνω από 20.000 κόσμου ξεκίνησαν να συρρέουν ήδη από τις 8 το απόγευμα, στο κάλεσμα που είχε γίνει για τους 4 αναρχικούς από τον Πειραιά που βρίσκονται προφυλακισμένοι εδώ και πολλούς μήνες, με σχεδόν ανύπαρκτα στοιχεία.

Στις 2 το βράδυ όταν και ανέβηκε στην σκηνή ο ΛΕΞ, επικρατούσε το αδιαχώρητο σε όλο το campus, με τον κόσμο να κάνει ουρές εκατοντάδων μέτρων ακόμη και πάνω στην Ιερά Οδό.

Στο Hip Hop Live συμμετείχαν οι:

ΧΑΡΑ, ANSER & EVERSOR, SCI-FI RIVER, TINY JACKAL AND THE YELLOW MARY, ΝΙΟ.ΣΤΕ., MC YINKA, ΖΗΝΩΝ, ΦΙΑΣΚΟ, ΑPΟ και ο ΛΕΞ.

Η υπόθεση των «4 του Πειραιά»

Στις 14 Νοέμβρη του 2021 πραγματοποιείται επίθεση στην τροχαία Πειραιά με βόμβες μολότοφ. Λίγη ώρα μετά, μακριά από το σημείο της επίθεσης, όχημα χωρίς διακριτικά διεμβολίζει το μηχανάκι που επέβαιναν οι αναρχικοί Φώτης Δ. και Ιάσονας Ρ.

Οι δύο νέοι, προσάγονται στην ΓΑΔΑ, όπου πραγματοποιείται υποχρεωτική λήψη αποτυπωμάτων και DNA, ενώ αργότερα η Κρατική Ασφάλεια θα προχωρήσει και σε έρευνα στα σπίτια τους.

Με συνοπτικές διαδικασίες, ο Φώτης Δ. θα προφυλακιστεί στις φυλακές Κορυδαλλού, ενώ ο Ιάσονας Ρ. σε αυτές του Αυλώνα, όπου και παραμένουν αμφότεροι εδώ και 1,5 χρόνο. Η δικογραφία της υπόθεσης, ωστόσο, με εντολή της ανακρίτριας παρέμεινε ανοιχτή.

Η συνέχεια της κακοστημένης δίωξης θα γίνει στις 20 Σεπτέμβρη του 2022, όταν και ασκείται δίωξη για την ίδια υπόθεση στους φίλους των προφυλακισμένων αναρχικών, Παναγιώτη Β. και Λάμπρο Β.

Η εισαγγελική έρευνα στο σπίτι τους, που πραγματοποιήθηκε εκείνη την ημέρα, ακολουθεί τη σύλληψη και την κράτηση των δύο νέων στην ΓΑΔΑ χωρίς επικοινωνία με δικηγόρο και κοντινά τους πρόσωπα, και κατ’ επέκταση χωρίς να γνωρίζουν καν τον λόγο της δίωξής τους.

Μια ημέρα μετά οδηγήθηκαν στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο στην Ευελπίδων, από όπου και αφήνονται ελεύθεροι με κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος, για ορισμένα αντικείμενα που σύμφωνα με την αστυνομία βρέθηκαν στο σπίτι και θεωρούνται «όπλα».

Στις 6 Οκτώβρη και αφότου έχουν ξανακαλεστεί για νέα ανάκριση από την ανακρίτρια Πειραιά, μετά από μια πολύωρη διαδικασία, τα δύο αδέλφια προφυλακίζονται, με βασικό στοιχείο κατηγορίας στις φυλακές Κορυδαλλού, την φιλική σχέση που τους συνδέει με τους Φώτη Δ. και Ιάσονα Ρ.

Οι ίδιοι μάλιστα, κάνουν λόγο για εκδικητική στάση της ανακρίτριας σε όλη την διαδικασία της δίωξης τους, με συνεχείς απειλές και ειρωνείες, έως και παρατυπίες σχετιζόμενες με την μη ενημέρωση των δικηγόρων τους για θέματα που ήταν υποχρεωμένη.

Για τη Δευτέρα 8 Μάη έχει οριστεί το επόμενο ραντεβού από τον αλληλέγγυο κόσμο, με το κάλεσμα για αλληλεγγύη στη δίκη των 4 στα δικαστήρια των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού.

Μετέτρεψαν σπίτι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία σε παράνομο κέντρο απεξάρτησης – Πέντε συλλήψεις

5653777 1

Μετέτρεψαν σπίτι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία σε παράνομο κέντρο απεξάρτησης – Πέντε συλλήψεις

Μετά από επιχείρηση αστυνομικών, εντοπίστηκε το εν λόγω σπίτι, μέσα στο οποίο διέμεναν 14 άτομα…

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Screenshot 2024 04 27 204402

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Στο βίντεο, διάρκειας τριών λεπτών, οι Σίγκελ και Μιράν αναφέρουν τα ονόματά τους, και λένε…