Newsroom

Newsroom

Συναρμολογούμενο κινητό από την Google

Το Project Ara αποτελεί ένα πειραματικό πρόγραμμα ανάπτυξης ενός συναρμολογούμενου κινητού τηλεφώνου. Το εν λόγω πρόγραμμα θα επιτρέπει στον κάτοχό…

google 5

Το Project Ara αποτελεί ένα πειραματικό πρόγραμμα ανάπτυξης ενός συναρμολογούμενου κινητού τηλεφώνου. Το εν λόγω πρόγραμμα θα επιτρέπει στον κάτοχό του να προχωράει σε αναβαθμίσεις, χωρίς να χρειάζεται να «πετάει» ολόκληρο το παλιό τηλέφωνο.

Μέσω του Ara ο κάτοχος ενός συναρμολογούμενου τηλεφώνου θα μπορεί να χρησιμοποιεί βελτιωμένα τμήματα για να αντικαταστήσει κάποια παρωχημένα ή να προσθέτει νέα τμήματα που θα αναβαθμίζουν τις λειτουργίες της συσκευής. Με τον τρόπο αυτό δεν θα «πετάμε» το παλιό μας τηλέφωνο, θα το αναβαθμίζουμε, όπως πολλοί αναβαθμίζουν έναν παλαιότερο προσωπικό υπολογιστή.

Η αρχική ιδέα του προγράμματος ανήκει στη Motorola και πλέον η ομάδα του Project Ara βρίσκεται κάτω από την καθοδήγηση της Google, καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία εξαγοράς της Motorola από την κινεζική Lenovo.

Τα άμεσα σχέδια της Google, σχετικά με την εξέλιξη του προγράμματος, αναμένεται να διαφανούν περί τα μέσα Απριλίου, οπότε και αναμένεται να πραγματοποιηθεί το πρώτο, από τα τρία σχεδιαζόμενα συνέδρια εντός του 2014, που θα σχετίζεται με το Project Ara. Πιο συγκεκριμένα στο συνέδριο της 15ης και 16ης Απριλίου, η Google αναμένεται να προχωρήσει στην ανακοίνωση του Ara Module Developer Kit (MDK), δηλαδή την πλατφόρμα που θα μπορεί να χρησιμοποιήσει οποιοσδήποτε, για να δημιουργήσει εξαρτήματα για το Ara.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Time, στο οποίο φιλοξενούνται και δηλώσεις στελεχών της Google, γίνεται προσπάθεια ώστε μία απλουστευμένη έκδοση ενός «συναρμολογούμενου» τηλεφώνου να είναι διαθέσιμο στην αγορά, στην τιμή των 50 δολαρίων. Φυσικά, θα πρόκειται, σε πρώτη φάση, για έναν βασικό έξω-σκελετό, σε συνδυασμό με ένα πλαίσιο, μία οθόνη και έναν δέκτη Wi-Fi. Ωστόσο, στα σχέδια προβλέπεται να υπάρχουν ειδικά σημεία εξυπηρέτησης, με τα κατάλληλα εργαλεία, που θα επιτρέπουν στους χρήστες να προβαίνουν σε επιμέρους αναβαθμίσεις της συσκευής, με τη χρήση πρόσθετων εξαρτημάτων.

naftemporiki.gr

Μαλαισία: 10 νεκροί από σύγκρουση στρατιωτικών ελικοπτέρων – Σοκαριστικό βίντεο ντοκουμέντο

Μαλαισία

Μαλαισία: 10 νεκροί από σύγκρουση στρατιωτικών ελικοπτέρων – Σοκαριστικό βίντεο ντοκουμέντο

Οι 10 άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους ήταν μέλη των πληρωμάτων των δύο ελικοπτέρων

Καιρός: «Πέπλο» αφρικανικής σκόνης σε όλη τη χώρα – Άνεμοι τύπου Φοέν έως 9 μποφόρ σε πολλές περιοχές

6098364

Καιρός: «Πέπλο» αφρικανικής σκόνης σε όλη τη χώρα – Άνεμοι τύπου Φοέν έως 9 μποφόρ σε πολλές περιοχές

Τι είναι οι άνεμοι τύπου Φοέν οι οποίοι μαζί με την αφρικανική σκόνη θα κυριαρχήσουν…

ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: Απολύτως ανακριβές το δημοσίευμα της «Εφ.Συν.» για τον αποκλεισμό του Αντώναρου

5616196

ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: Απολύτως ανακριβές το δημοσίευμα της «Εφ.Συν.» για τον αποκλεισμό του Αντώναρου

Η αξιωματική αντιπολίτευση το χαρακτηρίζει «απολύτως ανακριβές» ενώ σημειώνει ότι και το δημοσίευμα που ακολούθησε…