Newsroom

Newsroom

Συνάντηση Βαρουφάκη – Σαπέν τη Δευτέρα στο Παρίσι

Συνάντηση με τον Γάλλο ομόλογό του Μισέλ Σαπέν θα έχει τη Δευτέρα στο Παρίσι ο νέος υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης. Νωρίτερα,…

varufakis hd

Συνάντηση με τον Γάλλο ομόλογό του Μισέλ Σαπέν θα έχει τη Δευτέρα στο Παρίσι ο νέος υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης. Νωρίτερα, o εκπρόσωπος της γαλλικής κυβέρνησης απηύθυνε επίσημη πρόσκληση στον Αλέξη Τσίπρα να επισκεφθεί το Παρίσι για συνάντηση με τον Φρανσουά Ολάντ, πριν από το προσεχές Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στις 12 Φεβρουαρίου.

Ο κ. Σαπέν δήλωσε ότι η χώρα του θέλει να διευκολύνει τις συνομιλίες ανάμεσα στον νέο πρωθυπουργό της Ελλάδας και τους υπόλοιπους ηγέτες στην ευρωζώνη, ιδίως με την κυβέρνηση της Γερμανίας.

«Η Γαλλική κυβέρνηση βρίσκεται στην κατάλληλη θέση ώστε να αποτελέσει τον σύνδεσμο ανάμεσα στην Ευρώπη στην οποία ανήκουμε, την Ευρώπη της δημοσιονομικής σοβαρότητας, η οποία θέλει να βλέπει τις δεσμεύσεις να εφαρμόζονται, και τη νότια Ευρώπη, και ειδικά την Ελλάδα, η οποία σήμερα υποφέρει και χρειάζεται να βρει έναν άλλο δρόμο από αυτόν που είχε πάρει, για να επιστρέψει στην ελπίδα και στην ανάπτυξη», τόνισε ο Σαπέν.

Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, πρόσθεσε ότι είναι προς το συμφέρον της νέας κυβέρνησης της Ελλάδας να «βρει μαζί με εμάς, μαζί με όλες τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, τον σωστό δρόμο που πρέπει να πάρει για να τηρήσει τις επικείμενες προθεσμίες και να κοιτάξει προς το μέλλον, συμπεριλαμβανομένης και της σύναψης νέων συμφωνιών για νέα προγράμματα στήριξης».

Στη συνέχεια ο κ. Σαπέν διευκρίνισε πως «κανείς δεν μιλάει για διαγραφή χρέους» καθώς «αυτό θα σήμαινε τη μεταφορά του βάρους από τον Έλληνα φορολογούμενο στον Γάλλο ή τον Γερμανό ή τον Βέλγο».