Newsroom

Newsroom

Συνάντηση Σαμαρά-Μπαρόζο για την εκταμίευση της δόσης

Με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο αναμένεται να συναντηθεί σήμερα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στις Βρυξέλλες, στο…

Με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο αναμένεται να συναντηθεί σήμερα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στις Βρυξέλλες, στο περιθώριο της σύσκεψης των «Φίλων της Συνοχής», στην οποία συμμετέχουν 12 πρωθυπουργοί.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 13:00 και οι δύο άντρες αναμένεται να συζητήσουν το θέμα της εκταμίευσης της δόσης αλλά και την πορεία του ελληνικού προγράμματος μετά και την ψήφιση των νέων μέτρων.

Ο Πρωθυπουργός αναμένεται να ζητήσει ουσιαστική στήριξη από τον πρόεδρο της Κομισιόν ώστε να αποδεσμευθούν τα χρήματα, δεδομένου ότι η Ελλάδα τήρησε τις δεσμεύσεις της με την ψήφιση των μέτρων και του προϋπολογισμού.

Ο Αντώνης Σαμαράς θα έχει επίσης κατ΄ ιδίαν συνάντηση με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν Βαν Ρόμπεϊ.

Να σημειωθεί ότι στις Βρυξέλλες βρίσκονται ήδη οι υπουργοί Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας και Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, προκειμένου να παραστούν στην κοινή συνεδρίαση των επιτροπών Οικονομικών και Απασχόλησης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις 14.30.