Newsroom

Newsroom

Συνάντηση ΟΛΜΕ με τον υπουργό Παιδείας

Συνάντηση θα πραγματοποιηθεί σήμερα το απόγευμα μεταξύ του υπουργού Παιδείας κ Αρβανιτόπουλου και της ΟΛΜΕ με σκοπό να συζητήσουν τα…

panelladikes

Συνάντηση θα πραγματοποιηθεί σήμερα το απόγευμα μεταξύ του υπουργού Παιδείας κ Αρβανιτόπουλου και της ΟΛΜΕ με σκοπό να συζητήσουν τα αιτήματά τους, καθώς η Ομοσπονδία προειδοποιεί με απεργιακές κινητοποιήσεις ακόμη και μέσα στην περίοδο των πανελλαδικών εξετάσεων, σε περίπτωση μη ικανοποίησης των αιτημάτων. Τα μέλη του ΔΣ έχουν προαναγγείλει νέα συνεδρίαση για την Πέμπτη 9 Μαΐου, μετά την συνάντησή τους με τον υπουργό Παιδείας και τα νέα δεδομένα που ενδεχομένως θα προκύψουν.

Οι καθηγητές αντιδρούν στην αύξηση κατά δύο ώρες του ωραρίου εργασίας με την ταυτόχρονη απόλυση χιλιάδων συμβασιούχων και την συγχώνευση σχολείων, γεγονότα που θα επιφέρουν επιδείνωση των συνθηκών μέσα στις τάξεις.

Σε απεργιακές κινητοποιήσεις προσανατολίζεται και η Ομοσπονδία των ιδιωτικών εκπαιδευτικών. Στο πλαίσιο αυτό, το ΔΣ της ΟΙΕΛΕ συγκαλείται εκτάκτως την Πέμπτη, 9 Μαΐου, για να διαμορφώσει την εισήγηση που θα κατατεθεί στις Γενικές Συνελεύσεις των πρωτοβάθμιων σωματείων, οι οποίες θα συγκληθούν την ερχόμενη εβδομάδα.

Ο κλάδος των ιδιωτικών εκπαιδευτικών βρίσκεται σε αναβρασμό με αφορμή την εφαρμογή του νέου μισθολογίου, την απόπειρα περικοπής επιδομάτων και δώρων και την αύξηση του ωραρίου.

Μετέτρεψαν σπίτι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία σε παράνομο κέντρο απεξάρτησης – Πέντε συλλήψεις

5653777 1

Μετέτρεψαν σπίτι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία σε παράνομο κέντρο απεξάρτησης – Πέντε συλλήψεις

Μετά από επιχείρηση αστυνομικών, εντοπίστηκε το εν λόγω σπίτι, μέσα στο οποίο διέμεναν 14 άτομα…

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Screenshot 2024 04 27 204402

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Στο βίντεο, διάρκειας τριών λεπτών, οι Σίγκελ και Μιράν αναφέρουν τα ονόματά τους, και λένε…