Συνάντηση Λαφαζάνη – Κωνσταντοπούλου με φόντο τη Λαϊκή Ενοτητα

Τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Λαϊκή Ενότητα, Παναγιώτη Λαφαζάνη, υποδέχθηκε στις 10.30 η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου.

2347585

Τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Λαϊκή Ενότητα, Παναγιώτη Λαφαζάνη, υποδέχθηκε στις 10.30 η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Η συνάντηση πραγματοποιείται στο γραφείο της προέδρου της Βουλής, κατόπιν αιτήματος του κ. Λαφαζάνη.

Αξίζει να σημειωθεί πως εκτός από τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης την Παρασκευή, ασκώντας σκληρή κριτική στον πρωθυπουργό για την επιλογή του να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές, και η πρόεδρος της Βουλής εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκειά της σχετικά με τη διαδικασία ανάθεσης των διερευνητικών εντολών κάνοντας λόγο για θεσμικό ατόπημα «ανευ θεσμικού και πολιτικού προηγουμένου». 

Eπίσης, σε ανακοίνωσή της η κ. Κωνσταντοπούλου με ευθύτατες βολές απάντησε στο Μαξίμου, σημειώνοντας μεταξύ άλλων πως «είναι θλιβερό και προκλητικό να μιλά για γελοιοποίηση των θεσμών, περιφρόνηση για τη Δημοκρατία, το Σύνταγμα και τους θεσμικούς παράγοντες αλλά και για απελθούσα Πρόεδρο της Βουλής η άρτι παραιτηθείσα Κυβέρνηση των τεσσάρων κατεπειγόντων μνημονιακών νομοσχεδίων».

Ως εκ τούτου, η κ. Κωνσταντοπούλου έχει κόψει κάθε δίαυλο επικοινωνίας με τον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ πολλοί θεωρούν δεδομένο πως θα συνεργαστεί με το κόμμα του κ. Λαφαζάνη.