Συνάντηση "αστραπή" Ζάεφ με Ιβάνοφ για το ονοματολογικό – Διήρκεσε μόλις δύο λεπτά

Δύο μόλις λεπτά κράτησε η συνάντηση του πρόεδρου της πΓΔΜ, Γκιόργκε Ιβανόφ, με τον πρωθυπουργό Ζόραν Ζάεφ και τον υπουργό Εξωτερικών Νίκολα Ντιμιτρόφ στην προεδρική του βίλα στο Βότνο.

5b20f9741dc524a21f8b45b0

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με σκοπό να ενημερωθεί ο πρόεδρος της πΓΔΜ για τις τελευταίες εξελίξεις για το ζήτημα της ονομασίας και την συμφωνία που επετεύχθη. Ωστόσο, το κλίμα στη συνάντηση δεν ήταν καθόλου καλό.

«Σήμερα, ο πρόεδρος Γκιόργκε Ιβανόφ είδε τον πρωθυπουργό Ζόραν Ζάεφ και τον υπουργό Εξωτερικών Νικόλα Ντιμιτρόφ. Η συνάντηση διήρκεσε μόνο δύο λεπτά. Κατά τη διάρκεια της ημέρας, ο πρόεδρος Ιβανόφ αναμένεται να εκφράσει τη θέση του σχετικά με τη συμφωνία», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών.

Σύμφωνα με ΜΜΕ των Σκοπίων, ο Ιβανόφ ζήτησε να πληροφορηθεί εάν υπάρχει γραπτή συμφωνία με την Ελλάδα και στη συνέχεια τους δήλωσε πως δεν υπάρχει λόγος συνέχειας της συνάντησης και αποχώρησε φανερά εκνευρισμένος από την αίθουσα.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, ο πρόεδρος της χώρας επέκρινε τη συμφωνία, λέγοντας ότι τέτοιες συμφωνίες δεν μπορούν να οριστικοποιηθούν μέσω τηλεφώνου και ότι είναι αντίθετος με την τροποποίηση του Συντάγματος.

Σοβαρό διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ Κολομβίας και Αργεντινής: Ο Μιλέι… ξαναχτύπησε

AP23310835745895

Σοβαρό διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ Κολομβίας και Αργεντινής: Ο Μιλέι… ξαναχτύπησε

Ο Αργεντίνος πρόεδρος χαρακτήρισε σε συνέντευξή του τον κολομβιανό ομόλογό του Γουστάβο Πέτρο «δολοφόνο» και…

Οι ΗΠΑ παίρνουν αποστάσεις από το Ισραήλ, αλλά ο Νετανιάχου δε… χαμπαριάζει

μπενιαμίν νετανιάχου

Οι ΗΠΑ παίρνουν αποστάσεις από το Ισραήλ, αλλά ο Νετανιάχου δε… χαμπαριάζει

Έξαλλος ο Ισραηλινός πρωθυπουργός με την αλλαγή στάσης της Ουάσινγκτον - Ακύρωσε επίσκεψη ισραηλινής αντιπροσωπείας…