Newsroom

Newsroom

Συνάντηση αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ με εκπροσώπους συλλογικοτήτων και προσωπικότητες για τη συγκρότηση προοδευτικής συμμαχίας

Πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ, αποτελούμενη από τον Γραμματέα της Κ.Ε. του κόμματος, Π. Σκουρλέτη, τα μέλη της Π.Γ. Ε. Καλαμαρά, Π. Λάμπρου, Α. Κοτσακά, Κ. Κνήτου, Ν. Σκορίνη, Ρ. Σβίγκου, καθώς και τους υπουργούς Χ. Βερναρδάκη και Χ. Σπίρτζη με εκπροσώπους των συλλογικοτήτων, καθώς και με τις προσωπικότητες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, για τη συγκρότηση μιας ευρείας, αριστερής και προοδευτικής συμμαχίας.

συριζα 0

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν οι: Αλεξάκης Μανόλης (Γέφυρα) Βαλντέν Σωτήρης (Γέφυρα), Βούρδας Θάνος, Γιαννόπουλος Αναστάσιος-Ιωάννης (PES Activists), Γκίβαλος Μενέλαος (Καθηγητής ΕΚΠΑ), Καραγιάννη Τάνια, Καραχάλιος Κωνσταντίνος (Γ.Γ. Πράττω), Καρκούλια Ζωή, Κορμάς Τάκης, Κουτσονάσιος Χρήστος (Π. Γ. Πράττω), Μαχαίρας Χρήστος (Γέφυρα), Μπίστης Νίκος (Γέφυρα), Μπιτάκος Γιώργος, Ντριβάλας Οδυσσέας (Πράττω), Παναγιωτόπουλος Γιώργος, Παναγιώτου Παναγιώτης (Γέφυρα), Παπαθανασίου Θανάσης (Δίκτυο Αριστερών Δημοκρατών), Ραγκούσης Γιάννης, Ρώσσης Λάμπρος, Σαμπατακάκης Μιχάλης, Τσαλδάρης Θανάσης (PES Activists), Χαρωνίτης Ιωάννης, καθώς και ο υφυπουργός Μωραΐτης Θάνος.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Κουμουνδούρου «κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν εκτενώς οι πρωτοβουλίες του επόμενου διαστήματος, για τη συγκρότηση ενός προοδευτικού πόλου ενάντια στον νεοφιλελευθερισμό και την ακροδεξιά, στη χώρα μας και στην Ευρώπη. Πρώτος σταθμός της συμμαχίας, αποτελούν οι ευρωπαϊκές εκλογές του Μαΐου. Κατά κοινή παραδοχή, αυτές οι ευρωεκλογές είναι από τις κρισιμότερες των τελευταίων ετών.

Όλες οι αριστερές και προοδευτικές δυνάμεις οφείλουν να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να αλλάξει η Ευρώπη, να αποκρουστούν οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές, να απομονωθούν οι ακροδεξιές, εθνικιστικές και ξενοφοβικές δυνάμεις αλλά και να προωθηθεί ένα σχέδιο κοινωνικής δικαιοσύνης και ενδυνάμωσης της δημοκρατίας».

Επίσης σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες «αποφασίστηκε η διοργάνωση μεγάλης εκδήλωσης-συνάντησης στις 27 Μαρτίου, στην οποία και θα παρουσιαστεί η διακήρυξη για τις ευρωεκλογές και θα συγκροτηθεί πλατιά εκλογική επιτροπή και υπογραμμίστηκε η μεγάλη αναγκαιότητα της συγκρότησης και περαιτέρω ανάπτυξης τοπικών πρωτοβουλιών, οι οποίες έχουν ήδη ξεκινήσει σε περιοχές της περιφέρειας. Είναι ιδιαίτερα κρίσιμο, το εγχείρημα της προοδευτικής συμμαχίας να λάβει μαζικά χαρακτηριστικά, και να εμπλέξει προοδευτικούς πολίτες, σε κάθε γωνιά της Ελλάδας».
 

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…