Συνάντηση ΥΠΟΙΚ με εκπροσώπους των θεσμών αυτή την ώρα

Λίγο πριν την έναρξη του κρίσιμου Eurogroup

58aaf19a1dc524da068b4627

Συνάντηση με τον Επίτροπο Πιέρ Μοσκοβισί, τον επικεφαλής του ΕΜΣ Κλάους Ρέγκλινγκ, το εκτελεστικό μέλος της ΕΚΤ Μπενουά Κερέ, του επικεφαλής του Euroworking Group Τόμας Βίζερ, τον Πολ Τομσεν και τη Ντέλια Βελκουλέσκου, έχουν αυτήν την ώρα ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο αναπληρωτής ΥΠΟΙΚ Γ. Χουλιαράκης.

Τη συνάντηση συγκάλεσε ο πρόεδρος του Εurogroup Γερούν Ντέισελμπλουμ με στόχο την εξεύρεση κοινού τόπου ώστε να επιστρέψουν οι επικεφαλής των θεσμών τις επόμενες μέρες στην Αθήνα για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης.

Ωστόσο κυβερνητικές πηγές συνεχίζουν να κρατούν μικρό καλάθι επαναλαμβάνοντας το ελληνικό αίτημα για «συμφωνία πακέτο» η οποία πέρα από τη λήψη νέων μέτρων για μετά το 2018 θα περιλαμβάνει και το καθορισμό του δημοσιονομικού μονοπατιού για την ίδια περίοδο.

Όπως λένε χαρακτηριστικά η κυβέρνηση έδειξε και δείχνει (με τα διάφορα draft) τη βούλησή της για την εξεύρεση λύσης» ενώ τις τελευταίες ώρες πολλοί εκ των εμπλεκομένων «δείχνουν να βάζουν νερό στο κρασί τους».

Σε κάθε περίπτωση όμως πιθανότατα θα χρειαστεί να περιμένουμε και το διπλό ραντεβού Μέρκελ – Λαγκάρντ και Μέρκελ – Ζ. Κ. Γιούνγκερ μεθαύριο Τετάρτη ώστε να μάθουμε πόσο διατεθειμένοι είναι ΔΝΤ και Βερολίνο να κάνουν ένα πίσω από τις απαιτήσεις τους.