Newsroom

Newsroom

Συνάντηση Μέρκελ – Γιουνκέρ: Eυρωπαϊκές επικρίσεις για τα γερμανικά πλεονάσματα

Συνάντηση και δείπνο εργασίας με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ είχε το βράδυ της Τετάρτης η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ, χωρίς ωστόσο -μέχρι στιγμής- να έχει γίνει γνωστή η ατζέντα των συζητήσεων.

58ae03f01dc5249c528b466b

Λίγες ώρες πριν, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είχε επικρίνει τα μεγάλα εμπορικά πλεονάσματα της Γερμανίας, τα οποία, σύμφωνα με τον Επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί, προκαλούν «σημαντικές οικονομικές, αλλά και πολιτικές στρεβλώσεις σε όλη την Ευρωζώνη».

Ο επίτροπος κάλεσε τη γερμανική κυβέρνηση «να κάνει περισσότερα» για να αυξήσει τις δημόσιες επενδύσεις και να εντείνει την εσωτερική ζήτηση. Το 2016 οι γερμανικές εξαγωγές κατέγραψαν μία αύξηση – ρεκόρ, για έβδομη συνεχή χρονιά, με αποτέλεσμα το εμπορικό πλεόνασμα της χώρας να φτάσει για πρώτη φορά τα 253 δισεκατομμύρια ευρώ.

Το βράδυ της Πέμπτης αναμένεται στη γερμανική πρωτεύουσα και ο νέος πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι, για πρώτη φορά υπό τη νέα του ιδιότητα.

Ο κ. Ταγιάνι θα συναντηθεί με την καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ και τον απερχόμενο πρόεδρο της Γερμανίας Γιόαχιμ Γκάουκ, ενώ το μεσημέρι της Παρασκευής θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στο γραφείο του Ευρωκοινοβουλίου στο Βερολίνο.

Σοβαρό διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ Κολομβίας και Αργεντινής: Ο Μιλέι… ξαναχτύπησε

AP23310835745895

Σοβαρό διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ Κολομβίας και Αργεντινής: Ο Μιλέι… ξαναχτύπησε

Ο Αργεντίνος πρόεδρος χαρακτήρισε σε συνέντευξή του τον κολομβιανό ομόλογό του Γουστάβο Πέτρο «δολοφόνο» και…

Οι ΗΠΑ παίρνουν αποστάσεις από το Ισραήλ, αλλά ο Νετανιάχου δε… χαμπαριάζει

μπενιαμίν νετανιάχου

Οι ΗΠΑ παίρνουν αποστάσεις από το Ισραήλ, αλλά ο Νετανιάχου δε… χαμπαριάζει

Έξαλλος ο Ισραηλινός πρωθυπουργός με την αλλαγή στάσης της Ουάσινγκτον - Ακύρωσε επίσκεψη ισραηλινής αντιπροσωπείας…