Newsroom

Newsroom

Συνάντηση Κοτζιά – Κουμουτσάκου με επίκεντρο το Κυπριακό

Το Κυπριακό βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά με τον τομεάρχη Εξωτερικών και Άμυνας της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Γιώργο Κουμουτσάκο.

587fe2ed1dc524d92e8b4667

Σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών, κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ο κ. Κοτζιάς ενημέρωσε ενδελεχώς τον κ. Κουμουτσάκο για τις εργασίες της Διάσκεψης της Γενεύης για το Κυπριακό, καθώς και για το περιεχόμενο της πρώτης ημέρας των συνομιλιών που ξεκίνησαν την Τετάρτη στο Μον Πελεράν της Ελβετίας, σε τεχνικό επίπεδο.

Σε δήλωσή του, μετά το πέρας της συνάντησης, ο κ. Κουμουτσάκος επεσήμανε ότι ενημερώθηκε από τον υπουργό Εξωτερικών για την πορεία των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό, με έμφαση στο ζήτημα της παρωχημένης λογικής των εγγυήσεων και των επεμβατικών δικαιωμάτων.

Ο βουλευτής της Ν.Δ. εξέφρασε την εκτίμηση ότι η έως σήμερα προσπάθεια για δίκαιη, λειτουργική και βιώσιμη λύση έχει δυναμική που επιτρέπει συγκρατημένη αισιοδοξία και πρέπει να συνεχισθεί.

«Γι’ αυτό, Κύπρος και Ελλάδα δεν πρέπει να επιτρέψουν να γίνει η διαδικασία επίλυσης όμηρος της τουρκικής αδιαλλαξίας. Τόνισα στον κ. Κοτζιά ότι στην προσπάθεια αυτή, θεμελιώδης, απαράβατη αρχή είναι ότι η άρρηκτη ομοψυχία και ο συνεχής συντονισμός Αθήνας – Λευκωσίας είναι εθνική επιταγή», κατέληξε ο κ. Κουμουτσάκος.

Μαζική δηλητηρίαση προστατευόμενων ειδών-Νεκρά 47 ζώα από δηλητηριασμένα δολώματα

εβρος

Μαζική δηλητηρίαση προστατευόμενων ειδών-Νεκρά 47 ζώα από δηλητηριασμένα δολώματα

Ένα πολύ σοβαρό περιστατικό έρχεται να προστεθεί στον μακρύ κατάλογο των περιστατικών παράνομης χρήσης δηλητηριασμένων…

Ρέντη: Οι σχέσεις της εγκληματικής οργάνωσης της «Θύρας 7» με τον επίσημο Ολυμπιακό!

ΡΕΝΤΗ ΓΑΔΑ ΟΠΑΔΟΙ

Ρέντη: Οι σχέσεις της εγκληματικής οργάνωσης της «Θύρας 7» με τον επίσημο Ολυμπιακό!

Εντυπωσιακά στοιχεία που δημιουργούν βάσιμες ενδείξεις για σχέσεις των οργανωμένων χούλιγκανς της Θύρας 7 με…