Newsroom

Newsroom

Συναγερμός:13 κρούσματα της μετάλλαξης «Όμικρον» σε πορτογαλική ομάδα

Τι ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας  - Πού αλλού έχουν εντοπιστεί κρούσματα της «Όμικρον» 

covid 19 g369f9d589 1920 1

Συναγερμός σήμανε στην Πορτογαλία μετά τον εντοπισμό 13 θετικών κρουσμάτων στη νέα μετάλλαξη του κορονοϊού, την «Ο», σε παίκτες και παράγοντες της ομάδας της Λισαβόνας, Μπελενένσες, όπως σχετικά ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο υγείας της χώρας της Ιβηρικής χερσονήσου.

Την ίδια στιγμή ολοένα και εξαπλώνεται η μετάλλαξη Όμικρον, με τον εντοπισμό ή την επιβεβαίωση κρουσμάτων στην Ολλανδία, τη Δανία και την Αυστραλία, ενώ παράλληλα εντείνονται οι ταξιδιωτικές απαγορεύσεις σε μια προσπάθεια να αποτραπεί η «εισαγωγή» αυτού του στελέχους.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας επανέλαβε ότι προς το παρόν δεν είναι σαφές αν η μετάλλαξη  Όμικρον είναι πιο μεταδοτική από άλλες παραλλαγές του SARS-CoV-2 ή αν προκαλεί σοβαρότερη ασθένεια.

«Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν αυξημένα ποσοστά νοσηλείας στη Νότια Αφρική, όμως αυτό μπορεί να οφείλεται στο συνολικό αριθμό των ανθρώπων που μολύνονται» και να μην είναι αποτέλεσμα μόνο της παραλλαγής Όμικρον, εξήγησε ο Οργανισμός. Υπενθύμισε ότι θα χρειαστούν «μέρες έως και αρκετές εβδομάδες» μέχρι να εκτιμήσουν οι επιστήμονες πόσο σοβαρή είναι.

Ο ΠΟΥ, στην ανακοίνωσή του, τόνισε ότι οι εμπειρογνώμονες προσπαθούν να κατανοήσουν τις πιθανές συνέπειες της παραλλαγής στα αντίμετρα που έχουν ληφθεί, συμπεριλαμβανομένων και των εμβολίων για την Covid-19. Οι Ιάπωνες οι οποίοι επιστρέφουν από κράτη όπου έχουν εντοπιστεί κρούσματα της παραλλαγής αυτής θα μπορούν να μπουν στη χώρα, αλλά θα είναι υποχρεωμένοι να τίθενται σε καραντίνα σε εγκαταστάσεις που θα τους υποδεικνύονται, πρόσθεσε ο επικεφαλής της ιαπωνικής κυβέρνησης.

Η Ιαπωνία κλείνει τα σύνορά της

Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, ο Φουμίο Κισίντα, ανακοίνωσε ότι θα απαγορευθεί η είσοδος στη χώρα σε όλους τους ξένους επισκέπτες από αύριο Τρίτη 30 Νοεμβρίου, προκειμένου να αποτραπεί ο κίνδυνος εξάπλωσης της Όμικρον.

Ήδη το Ισραήλ έχει γίνει η πρώτη χώρα που έκλεισε τα σύνορά της για τους αλλοδαπούς.

Τα δύο πρώτα κρούσματα στον Καναδά

Το υπουργείο Υγείας του Καναδά ανακοίνωσε χθες Κυριακή ότι εντοπίστηκαν, για πρώτη φορά, δύο κρούσματα της παραλλαγής Όμικρον του νέου κορονοϊού· πρόκειται για δύο πρόσωπα τα οποία είχαν ταξιδέψει πρόσφατα στη Νιγηρία.

Οι δύο ασθενείς έχουν τεθεί σε απομόνωση στην Οτάβα και οι αρχές ιχνηλατούν τις επαφές τους, ανακοίνωσε η κυβέρνηση της επαρχίας Οντάριο.

Το καναδικό υπουργείο Υγείας προεξοφλεί ότι θα εντοπιστούν και άλλα κρούσματα της Όμικρον.

Έξι κρούσματα της παραλλαγής Όμικρον της COVID-19 εντοπίστηκαν στη Σκωτία, ανακοίνωσε σήμερα η σκωτσέζικη κυβέρνηση, προσθέτοντας ότι αξιωματούχοι του τομέα δημόσιας υγείας εργάζονται για να διακριβώσουν τις συνθήκες.

“Η Δημόσια Υγεία της Σκωτίας θα αναλάβει ενισχυμένη ιχνηλάτηση για όλα τα κρούσματα. Αυτό θα βοηθήσει να διαπιστωθεί η προέλευση του ιού και (να εντοπιστούν) όποια άλλα άτομα έχουν έρθει σε επαφή (με τα κρούσματα) κατά τις τελευταίες εβδομάδες”, δήλωσε ο Χούμζα Γιούσαφ, υπουργός Υγείας της Σκωτίας.

Γαλλία: Εντοπίστηκαν οκτώ πιθανά κρούσματα της παραλλαγής 

Το υπουργείο Υγείας της Γαλλίας ανακοίνωσε απόψε ότι εντόπισε οκτώ πιθανά κρούσματα της παραλλαγής Όμικρον σε όλη τη χώρα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι ασθενείς ήρθαν στη Γαλλία από την περιοχή της νότιας Αφρικής. Θα χρειαστεί να περάσουν αρκετές ημέρες μέχρι να επιβεβαιωθεί ότι έχουν προσβληθεί από τη συγκεκριμένη παραλλαγή.

Δεκατρία κρούσματα στην Ολλανδία

Οι ολλανδικές υγειονομικές αρχές έκαναν γνωστό ότι εντοπίστηκαν 13 κρούσματα της Όμικρον μεταξύ των επιβατών δύο πτήσεων που έφτασαν στο Άμστερνταμ την Παρασκευή από τη Νότια Αφρική. Εξετάστηκαν συνολικά περισσότεροι από 600 επιβάτες και εντοπίστηκαν 61 κρούσματα της Covid-19. «Μπορεί να είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου» σχολίασε ο υπουργός Υγείας Χούγκο ντε Γιόνγκε μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Ρότερνταμ.

Κρούσματα και στη Δανία

Η Δανία με τη σειρά της κατέγραψε δύο κρούσματα της παραλλαγής σε ταξιδιώτες από την Νότια Αφρική, όπως αναφέρει σε σημερινή της ανακοίνωση η αρχή λοιμωδών ασθενειών της χώρας. Τα δύο αυτά άτομα, τα οποία ταξίδεψαν αεροπορικώς στη Δανία, τέθηκαν σε απομόνωση και οι αρχές ιχνηλατούν τυχόν στενές επαφές τους.

Ρέντη: Οι σχέσεις της εγκληματικής οργάνωσης της «Θύρας 7» με τον επίσημο Ολυμπιακό!

ΡΕΝΤΗ ΓΑΔΑ ΟΠΑΔΟΙ

Ρέντη: Οι σχέσεις της εγκληματικής οργάνωσης της «Θύρας 7» με τον επίσημο Ολυμπιακό!

Εντυπωσιακά στοιχεία που δημιουργούν βάσιμες ενδείξεις για σχέσεις των οργανωμένων χούλιγκανς της Θύρας 7 με…