Συναγερμός (ξανά) με νέα μετάλλαξη: “Deltacron” – Εντοπίστηκε στην Κύπρο (Video)

Νέα μετάλλαξη εμφανίστηκε στην Κύπρο - Tαυτοποιήθηκε σε 25 ασθενείς με COVID-19 - Αποτελεί ένα "μείγμα" της Όμικρον και της Δέλτα.

5255012

Ο καθηγητής Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου της Κύπρου, δρ. Λεόντιος Κωστρίκης και η ομάδα του ταυτοποίησαν νέο στέλεχος κορονοϊού, που αποτελεί κράμα της μετάλλαξης Όμικρον και της μετάλλαξης Δέλτα.

Η μετάλλαξη Deltacron, όπως ονομάστηκε ταυτοποιήθηκε σε 25 ασθενείς στην Κύπρο με COVID-19. Οι 11 εξ αυτών ήταν νοσηλευόμενοι, ενώ οι 14 δε νοσηλεύονταν και ήταν από τον γενικό πληθυσμό.

Δρ Κωστρίκης – Τι ξέρουμε για τη νέα μετάλλαξη

Μιλώντας στην εκπομπή «Τομές στα Γεγονότα» ο δρ Κωστρίκης είπες πως πρόκειται για την μετάλλαξη Deltacron: «Οι 25 ασθενείς στους οποίους εντοπίστηκε η νέα μετάλλαξη, οι 11 ήταν νοσηλευόμενοι και 14 άτομα αφορούν τον γενικό πληθυσμό. Η συχνότητα εύρεσης της νέα μετάλλαξης σε νοσηλευόμενους ήταν υψηλότερη παρά σε άτομα που δεν ήταν νοσηλευόμενοι. Μπορούμε να πούμε πως η συσχέτιση της Deltacron με την νόσο που απαιτούν νοσηλεία δεν είναι τυχαία», είπε ο γιατρός.

Η Deltacron, κατά τον δρ. Κωστίκη, έχει το γονιδιακό υπόβαθρο της μετάλλαξης Δέλτα και σε μικρότερο βαθμό υπάρχει σε ευαίσθητη περιοχή η Όμικρον.

Σημαντικό να αναφερθεί είναι πως η συχνότητα εύρεσης της νέας μετάλλαξης σε νοσηλευόμενους είναι συχνότερη, ενώ ο Δρ. Κωστρίκης είπε πως η συχνότητα εύρεσης της νόσου στον οργανισμό και η πρόκληση εντονότερων συμπτωμάτων της νόσου έχουν άμεση συσχέτιση.

Δείτε το βίντεο

Όσον αφορά τη μεταδοτικότητα του ιού και ως προς το ποια μετάλλαξη θα επικρατήσει, ο καθηγητής είπε ότι “αυτό είναι νωρίς για να φανεί” ενώ εκτίμησε πως η Deltacron ίσως εκτοπιστεί από την μετάλλαξη Όμικρον.

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

μητσο

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

Εκτός τόπου και χρόνου τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη του στο ΣΚΑΪ

Ο καιρός το Πάσχα: Άνοιξη στα νησιά, Φθινόπωρο στα βόρεια ορεινά – Πώς θα κυλήσει η Μεγάλη Εβδομάδα (Βίντεο/ Χάρτες)

6200599

Ο καιρός το Πάσχα: Άνοιξη στα νησιά, Φθινόπωρο στα βόρεια ορεινά – Πώς θα κυλήσει η Μεγάλη Εβδομάδα (Βίντεο/ Χάρτες)

«Πιθανό να συναντήσουμε άστατες καιρικές συνθήκες κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια και ιδιαίτερα μεσημεριανές…