Newsroom

Newsroom

Συναγερμός στον Λευκό Οίκο για 42χρονο που πήδηξε τον φράχτη του κτιρίου (βίντεο)

Αναταραχή προκάλεσε 42χρονος άνδρας που εισέβαλε στο Λευκό Οίκο πηδώντας έναν φράχτη, με αποτέλεσμα να κινητοποιηθεί η ασφάλεια του Αμερικανού…

lefkos oikos asfaleia

Αναταραχή προκάλεσε 42χρονος άνδρας που εισέβαλε στο Λευκό Οίκο πηδώντας έναν φράχτη, με αποτέλεσμα να κινητοποιηθεί η ασφάλεια του Αμερικανού Προέδρου. Διατάχθηκε εκκένωση μίας πτέρυγας του Λευκού Οίκου από το προσωπικό και τους δημοσιογράφους που ήταν παρόντες.

Ο συναγερμός κράτησε για περίπου μισή ώρα, καθώς τελικά συνελήφθη ο άνδρας που βρέθηκε μέσα στον προαύλιο χώρο και άρχισε να τρέχει προς τη δυτική πτέρυγα, λίγη ώρα αφότου ο Μπαράκ Ομπάμα είχε επιβιβαστεί σε ελικόπτερο, με προορισμό το προεδρικό καταφύγιο στο Καμπ Ντέιβιντ.

Δράστης ο Ομάρ Γκονζάλεζ, σύμφωνα με ανακοίνωση των Μυστικών Υπηρεσιών, ο οποίος μετά από τη σύλληψή του μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της Ουάσιγκτον καθώς δήλωσε ότι ένιωθε πόνους στο στήθος. Σύμφωνα με το Associated Press, ο δράστης ήταν άοπλος.

Παρότι τελικά ο Γκονζάλεζ δεν αποδείχθηκε πραγματική απειλή, το γεγονός ότι κάποιος κατάφερε να προχωρήσει τόσο πολύ στο Λευκό Οίκο εξέθεσε τις Μυστικές Υπηρεσίες, με δεδομένο ότι το συγκρότημα φρουρείται αυστηρά από πράκτορες και ελεύθερους σκοπευτές.

«Η Μυστική Υπηρεσία θα επανεξετάσει την απάντηση για να εξασφαλίσει ότι ακολουθήθηκε το σωστό πρωτόκολλο», δήλωσε ο εκπρόσωπος Εντ Ντόνοβαν, ενώ υπογράμμισε ότι το γεγονός είναι απαράδεκτο για την υπηρεσία και θα εξετασθεί επισταμένα.

Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

ap briths

Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

Το αεροσκάφος βρέθηκε σε απόσταση μόλις 1,5 μέτρου από... αδέσποτο drone που πετούσε σε υπερβολικά…

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

michos ilias 1

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

Οι δικαστές καλούνται να αποφανθούν για την ενοχή ή μη 26 κατηγορουμένων - Συγκεντρώσεις υποστήριξης…