Συναγερμός στον Ασπρόπυργο: Τοξικοί καπνοί αναδύονται από το έδαφος χωματερής (video)

Κραυγή αγωνίας από τους κατοίκους - Αναρμόδιος δηλώνει ο Δήμαρχος - Παιχνίδι ευθυνών για ένα πρόβλημα «ζωής και θανάτου» που υπάρχει από το καλοκαίρι 

NewsRoom 21/10/2021 | 13:13

Συναγερμός έχει σημάνει στην ευρύτερη περιοχή του Ασπροπύργου εξαιτίας των τοξικών καπνών και αερίων που αναδύονται από το έδαφος της χωματερής στον Ασπρόπυργο. Όπως καταγγέλλει κάτοικος της περιοχής, υπάρχουν δεκάδες τέτοιοι χώροι στην περιοχή κάνοντας παράλληλα έκκληση για τη ζωή τους. 

Αναλυτικότερα, όπως κατέγραψε η κάμερα του OPEN που βρέθηκε στην χωματερή, από το έδαφος της χωματερής φαίνεται να αναδύονται τοξικοί καπνοί και αέρια. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής οι καπνοί φαίνεται να προέρχονται από σκουπίδια που είναι θαμμένα στην περιοχή.

Μάλιστα, σύμφωνα με τους ίδιους, αυτή η κατάσταση δεν είναι καινούργια αλλά εξακολουθεί να συμβαίνει από το καλοκαίρι όταν και ξέσπασε μία φωτιά στην περιοχή κάτω από άγνωστες συνθήκες. Τότε, είχαν καταφέρει να περιορίσουν τη φωτιά με τη ρίψη χώματος, όμως λίγες ώρες αργότερα ξεκίνησε να αναδύεται αυτός ο καπνός, με την κατάσταση να συνεχίζεται ως και σήμερα.

Δήμαρχος Ασπροπύργου: «Τα χέρια μας είναι δεμένα» - Η Περιφέρεια έστειλε την υπόθεση στην εισαγγελία χωρίς να γίνει τίποτα

Μετά την προβολή των σοκαριστικών πλάνων με τα ταξικά αέρια να αναδύονται από το έδαφος της χωματερής, ο δήμαρχος Ασπροπύργου Νίκος Μελετίου, έκανε τηλεφωνική παρέμβαση στην εκπομπή επισημαίνοντας πως τα «χέρια του Δήμου είναι δεμένα»

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι: «τα χέρια του δήμου είναι δεμένα, δεν μπορούμε να παρέμβουμε σε τέτοιες περιπτώσεις. Όμως από την πρώτη στιγμή, και πριν δημιουργηθεί το μεγάλο πρόβλημα, έχουμε πράξει τα δέοντα. Ενημερώσαμε την Περιφέρεια και η Περιφέρεια έστειλε την υπόθεση στην εισαγγελία, χωρίς να γίνει τίποτα. Ως δήμος, δεν έχουμε τη δυνατότητα να απομακρύνουμε τα υλικά αυτά. Δεν έχουμε ερευνήσει την τοξικότητα, πρέπει να το κάνουν οι επιθεωρητές περιβάλλοντος. Έχουμε ενημερώσει και δεν έχουν απαντήσει». «Ό,τι μας ζητήθηκε όταν σημειώθηκε η φωτιά, το κάναμε. Θα πρέπει επιτέλους οι αρμόδιοι φορείς να παρεμβαίνουν σε τέτοια θέματα!», συνέχισε.