Συναγερμός στο λιμάνι της Σύρου - Εντοπίστηκε πλοίο με λαθραία τσιγάρα (εικόνες)

Συναγερμός έχει σημάνει στο Λιμεναρχείο Σύρου όταν ύποπτο πλοίο για μεταφορά λαθραίων τσιγάρων οδηγήθηκε στο λιμάνι της Ερμούπολης με σκοπό τη διενέργεια ελέγχου από κλιμάκιο του Λιμενικού Σώματος, αλλά και από την αρμόδια δικαστική λειτουργό.

NewsRoom 28/03/2018 | 15:58

Συγκεκριμένα, σύμφωνα cyclades24.gr, στο πλαίσιο της περιπολίας που διενεργούσε την Τετάρτη σκάφος του Λιμεναρχείο Σύρου, εντόπισε και ακινητοποίησε στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Σύρου και Γυάρου ένα ρυμουλκό με όνομα DASLIS, σημαίας Τόγκο και πληρώματος 6 ατόμων, το οποίο εκτιμήθηκε ως ύποπτο.

Το πλοίο μετέφερε ένα μεταλλικό κίτρινο conteiner που κίνησε αμέσως την υποψία των λιμενικών. Από τον αρχικό έλεγχο που έγινε εν πλω, στο εσωτερικό του conteiner εντοπίστηκε μεγάλη ποσότητα τσιγάρων. 

Από τις πρώτες ενδείξεις, οι οποίες ακόμη δεν έχουν επιβεβαιωθεί, εκτιμάται ότι το πλοίο μεταφέρει λαθραία τσιγάρα. To ρυμουλκό ξεκίνησε από τον Λίβανο και ο τελικός του προορισμός ήταν η Οδησσός της Ουκρανίας. Με τη συνοδεία σκάφους του Λιμενικού το πλοίο οδηγήθηκε περίπου στις 2 το μεσημέρι στο λιμάνι της Ερμούπολης και η διενέργεια του ελέγχου βρίσκεται σε εξέλιξη.