Συναγερμός στο Αιγαίο: Τουρκική αποβατική άσκηση κοντά στις Οινούσσες (ΒΙΝΤΕΟ)

Συναγερμός έχει σημάνει στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και στο Υπουργείο Εξωτερικών, λόγω της στάσης της Τουρκίας τις τελευταίες ημέρες, η οποία ανεβάζει το θερμόμετρο στο Αιγαίο με δύο ασκήσεις.

5729bc511dc52494448b46b0

Του Μαρίνου Γκασιάμη

Η Άγκυρα έχει δεσμεύσει για τις ασκήσεις αυτές μεγάλο μέρος του Αιγαίου και όχι μόνο. Αυτό που περιπλέκει τα πράγματα, είναι ότι για την αποβατική άσκηση «Efes 2016» έχει δεσμεύσει περιοχές για ένα μήνα, κάτι που θεωρείται απαράδεκτο.

Η άσκηση «Efes 2016» θα ολοκληρωθεί, με αποβατική και αεροκίνητη ενέργεια στoν κόλπο του Seferihisar, σε απόσταση δηλαδή μικρότερη των 60 χλμ. από τη Χίο και την νήσο Πασάς όπου η Αθήνα έστειλε μόνιμη φρουρά και έφτιαξε ελικοδρόμιο μετά τις προκλήσεις στις Οινούσσες.

Για την άσκηση αυτή η Άγκυρα έχει κινητοποιήσει τουλάχιστον 8500 στρατιώτες και 50 ελικόπτερα, μεταγωγικά και επιθετικά.

Η Αθήνα έχει προωθήσει στο Αιγαίο τουλάχιστον 11 πολεμικά πλοία και άγνωστο, για ευνόητους λόγους αριθμό υποβρυχίων.

Για την άσκηση έρευνας και διάσωσης «Θαλάσσιος Λέων» που θα εξελιχθεί σήμερα και αύριο η Άγκυρα, σύμφωνα με τα όσα είπαν στο koutipandoras.gr, πηγές στο ΓΕΝ, έχει βγάλει, μέχρι στιγμής στο Αιγαίο 5 σκάφη της Ακτοφυλακής.

Από το Υπουργείο Εξωτερικών υπάρχει έντονη κινητικότητα καθώς σε διπλωματικό επίπεδο ενημερώθηκαν τις τελευταίες ημέρες όλοι οι σύμμαχοι και διεθνής οργανισμοί, όπως ο ΟΗΕ και το ΝΑΤΟ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μερίδα του Τουρκικού Τύπου τις ημέρες του Πάσχα, σε μια προσπάθεια να “φτιάξει” κλίμα έκανε λόγο για κατάληψη νησιών στο Αιγαίο από την Ελλάδα.

Αναλυτές εκτιμούν ότι η Τουρκία βλέποντας πως υποχωρεί σε όλα τα μέτωπα που έχει ανοίξει, με την Ρωσία,  με τη Συρία και έχοντας πλέον ανοιχτό πόλεμο στο εσωτερικό της με το PKK με το οποίο οι ΗΠΑ φαίνεται πως έχουν ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας, θα αναζητήσει ένα μέτωπο στο οποίο θεωρεί ότι μπορεί να «παίξει» με πολλές πιθανότητες επιτυχίας.

Για τον Ερντογάν, τονίζουν, είναι αναγκαίο ένα νικηφόρο μέτωπο που παράλληλα θα του δώσει την δυνατότητα να θέσει την κοινωνία της Τουρκίας σε «συναγερμό» συγκεντρώνοντας ακόμα περισσότερες εξουσίες στο πρόσωπό του, διευκολύνοντας έτσι τον δρόμο προς το προεδρικό μοντέλο διακυβέρνησης που επιθυμεί.



Βόλος: Συγκλονίζει μαρτυρία 21χρονης κοπέλας – «Με βίαζε σε ξενοδοχείο από τα 11 μου χρόνια» (video)

viasmos 6

Βόλος: Συγκλονίζει μαρτυρία 21χρονης κοπέλας – «Με βίαζε σε ξενοδοχείο από τα 11 μου χρόνια» (video)

Απίστευτες αποκαλύψεις έκανε μια κοπέλα απ' τη Λάρισα, καθώς αποκάλυψε ότι βιαζόταν επί σειρά ετών…