Συναγερμός στην Πολωνία: Διαρροή στον αγωγό πετρελαίου της Ντρούζμπα

Προς το παρόν τα αίτια της διαρροής παραμένουν άγνωστα

AP - Αγωγος αεριου Ντρουζμπα

Διαρροή εντοπίστηκε χθες, Τρίτη, το βράδυ σε μία από τις γραμμές του αγωγού πετρελαίου της Ντρούζμπα, ο οποίος μεταφέρει πετρέλαιο από τη Ρωσία στην Ευρώπη, ανακοίνωσε σήμερα ο πολωνικός φορέας διαχείρισης αγωγών PERN.

Σύμφωνα με την πολωνική εταιρεία, προς το παρόν τα αίτια της διαρροής παραμένουν άγνωστα. Αυτή εντοπίστηκε σε τομέα του αγωγού που βρίσκεται σε απόσταση περίπου 70 χιλιομέτρων από την πόλη Πλοκ στην κεντρική Πολωνία.

Η δεύτερη γραμμή του αγωγού και άλλα στοιχεία της υποδομής της PERN λειτουργούν κανονικά, σύμφωνα με την εταιρεία, όπως μεταδίδει το Reuters και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

“Σε αυτό το σημείο, όλες οι υπηρεσίες της PERN (τεχνική, επιχειρησιακή, πυροσβεστική υπηρεσία εντός των εγκαταστάσεων και υπηρεσία περιβαλλοντικής προστασίας) λαμβάνουν μέτρα σύμφωνα με τους αλγόριθμους που προβλέπονται γι’αυτού του είδους την κατάσταση”, διευκρινίζει ο πολωνικός φορέας διαχείρισης αγωγών.

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…