Συναγερμός στην Καρδίτσα λόγω των αυξημένων βροχοπτώσεων

Οι έντονες βροχοπτώσεις, κυρίως στον ορεινό όγκο του νομού, από το πρωί της Δευτέρας (11/1) έχουν σημάνει συναγερμό και ταυτόχρονα έχουν ήδη καταγράψει σειρά προβλημάτων.  

5148604

Τα μεγαλύτερα εξ αυτών στην περιοχή του Δήμου Αργιθέας, αλλά το ζητούμενο είναι η επόμενη μέρα και το νερό που θα κατέβει προς τα πεδινά και γι αυτό όλος ο μηχανισμός έχει τεθεί σε επιφυλακή. Oπως χαρακτηριστικά ανέφερε στο KarditsaLive.Net ο αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας Κωστής Νούσιος υπάρχουν αυτή την στιγμή 25 μηχανήματα σε όλα τα ποτάμια και σε σημεία που έχουν χαρακτηριστεί επικίνδυνα, που αναμένουν για να επέμβουν σε περίπτωση που χρειαστεί.

Προς το παρόν κατέληξε, δεν έχει απαιτηθεί κάτι τέτοιο στο πεδινό κομμάτι, ενώ χαρακτήρισε τον Πάμισο το ποτάμι που δέχεται την δεδομένη στιγμή τις μεγαλύτερες ποσότητες και είναι ψηλότερα η στάθμη του.

Ο δήμαρχος Αργιθέας , όπως και ο αντιδήμαρχος μίλησαν για τεράστιες ποσότητες βροχής. Χαρακτηριστικά όπως ανέφεραν πως όσες πρόχειρες παρεμβάσεις πρόσβασης έγιναν μετά τον “Ιανό”, τώρα αντιμετωπίζουν εκ νέου πρόβλημα.

Πάντως διευκρίνισαν πως δόθηκε πρόσβαση στον οικισμό Κριτσάρι Ανθηρού, που νωρίτερα είχε αντιμετωπίσει σχετικό πρόβλημα. Τόνισαν όμως ότι  υπάρχουν αρκετά επικίνδυνα σημεία στον κεντρικό οδικό άξονα Μουζάκι – Άρτα – Βραγγιανά και συνέστησαν  μεγάλη προσοχή σε όσους οδηγούς τον χρησιμοποιούν γιατί πέφτουν πέτρες. Επίσης στο τμήμα από το χωριό Αργιθέα μέχρι τον Άγιο Μηνά,  χρειάστηκε να γίνουν παρεμβάσεις με μηχανήματα από την περιφέρεια λόγω καθιζήσεων.

Από την πλευρά του δημάρχου Μουζακίου Φάνη Στάθη εκφράστηκε ανησυχία κυρίως για την επόμενη μέρα, καθώς είναι φανερό πως η στάθμη των ποταμών ανεβαίνει. Προς το παρόν πάντως δεν έχουν αναφερθεί σε κάποιο σημείο προβλήματα.

Σημειώνουμε ότι σύμφωνα με τα προγνωστικά μοντέλα οι βροχοπτώσεις (ειδικά στα ορεινά) θα συνεχιστούν με αυξημένη ένταση μέχρι το πρωί της Τρίτης ενώ τις επόμενες ώρες της ημέρας τα όποια φαινόμενα θα είναι αρκετά περιορισμένα.

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…