Συναγερμός στην Αντιτρομοκρατική-Σε ένοπλο ξεσηκωμό καλεί ο Ε.Α.

Δικαιώθηκαν οι προβλέψεις και εκτιμήσεις αξιωματικών της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, ότι τόσο από τον τρόπο δράσης όσο και από την επιλογή…

ekr

Δικαιώθηκαν οι προβλέψεις και εκτιμήσεις αξιωματικών της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, ότι τόσο από τον τρόπο δράσης όσο και από την επιλογή του ANFO ως εκρηκτικού, πίσω από την βομβιστική επίθεση στην Τράπεζα της Ελλάδος βρισκόταν ο Επαναστατικός Αγώνας που μετά από 5 χρόνια παύσης ενεργειών επανεμφανίζεται και καλεί μάλιστα τον κόσμο σε ένοπλο ξεσηκωμό!

Αξίζει να σημειωθεί, ότι παρότι στην προκήρυξη της τρομοκρατικής οργάνωσης δεν γίνεται καμία αναφορά στο ζεύγος Μαζιώτη-Ρούπα, που έχασαν μέσα από τα χέρια τους οι δικαστικές Αρχές, για τυχόν συμμετοχή τους στο χτύπημα ή τυχόν συνεργασία με τον δραπέτη της 17Ν Χριστόδουλο Ξηρό, οι διωκτικές Αρχές θεωρούν τουλάχιστον βέβαιη την εμπλοκή του πρώτου.

Η προκήρυξη που δημοσιεύτηκε νωρίτερα ήδη αναλύεται πρόταση την πρόταση από τους ειδικούς αναλυτές της Αντιτρομοκρατικής, μήπως μπορέσουν να αντιληφθούν τον συντάκτη της, ποιος ή ποιοι είναι και να αποκωδικοποιήσουν τυχόν προθέσεις για νέους στόχους. Ωστόσο και οι ίδιοι γνωρίζουν για τον Επαναστατικό Αγώνα αυτό που έλεγε σε περσινή προκήρυξη του ο Νίκος Μαζιώτης, μέσω της οποίας αρνήθηκε την συμμετοχή του στην ληστεία των Μεθάνων, πως «τα κτυπήματα γίνονται! Δεν προαναγγέλονται»…, αντί άλλων τρομοκρατικών οργανώσεων που προειδοποιούσαν αναφέροντας συγκεκριμένους στόχους.

Αυτό που αξίζει να σημειωθεί για τον Επαναστατικό Αγώνα, είναι ότι ανάληψη ευθύνης πραγματοποιούσε κλείνοντας έναν κύκλο επιθέσεων για να διαδεχθεί τον επόμενο και στη ουσία ο ίδιος ο συντάκτης της προκήρυξης την κατατάσσει στον τελευταίο κύκλο επιθέσεων της οργάνωσης το 2009 σε Citibank, Eurobank και Χρηματιστήριο.

Επίσης τα μέλη της οργάνωσης αφιερώνουν το χτύπημα στον Λάμπρο Φούντα που έπεσε νεκρός πριν 4 χρόνια σε ένοπλη συμπλοκή με αστυνομικούς στη Δάφνη, εξηγούν χρονικά την επιλογή του χτυπήματος στην ΤτΕ και εναντίον του εκπροσώπου του ΔΝΤ στην Αθήνα που το γραφείο του στεγάζεται εκεί, λόγω της εξόδου της χώρας στις αγορές και της επίσκεψης της Γερμανίδας Καγκελαρίου Μέρκελ στην Αθήνα.

«Η αρχηγός του ισχυρότερου ευρωπαϊκού κράτους, πρωταγωνίστρια της επιβολής ακραίων νεοφιλελεύθερων πολιτικών και της λιτότητας σε όλη την Ευρώπη και από τους ιδανικότερους εκφραστές των συμφερόντων της ευρωπαϊκής οικονομικής ελίτ, η αρχιτρομοκράτισσα Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, κατέφθανε στην Ελλάδα για την πολιτική και οικονομική κεφαλαιοποίηση της «ελληνικής επιτυχίας»».

Στην πολυσέλιδη και μακροσκελή προκήρυξή του ο «Επαναστατικός Αγώνας» προχωρά σε μία εκτενή ανάλυση των επιπτώσεων του μνημονίου και των πολιτικών που ακολουθήθηκαν, στηλιτεύει τις πολιτικές που ακολουθήθηκαν από τις εποχές ακόμα της κυβέρνησης Σημίτη έως σήμερα, ζητά ένοπλο ξεσηκωμό της κοινωνίας ενάντια στην ασκούμενη πολιτική, κάνει λόγο για ανάγκη ένοπλης αντιμετώπισης της Χρυσής Αυγής και επικροτεί την εκτέλεση των δύο μελών της Χρυσής Αυγής στο Ν. Ηράκλειο από τις «Μαχόμενες Λαϊκές Επαναστατικές Δυνάμεις» ως αντίποινα για την δολοφονία Φύσσα. Στην προκήρυξή του ο «Επαναστατικός Αγώνας» συνοψίζει τις θέσεις και προτάσεις του για την οικονομική κατάσταση της χώρας ως εξής:

-«Μονομερής παύση πληρωμών του ελληνικού χρέους.

-Έξοδος από την ΟΝΕ και από την ΕΕ.

-Απαλλοτρίωση της ιδιοκτησίας του κεφαλαίου, των μεγάλων επιχειρήσεων, των πολυεθνικών, όλης της κινητής και ακίνητης περιουσίας των καπιταλιστών.

-Κατάργηση του τραπεζικού συστήματος, διαγραφή όλων των χρεών προς τις τράπεζες, επιστροφή των μικρών περιουσιών που έχουν κατασχέσει οι τράπεζες και κοινωνικοποίηση των περιουσιακών στοιχείων των τραπεζών.

-Απαλλοτρίωση της κρατικής περιουσίας, των επιχειρήσεων κοινής ωφέλειας. Απαλλοτρίωση της εκκλησιαστικής περιουσίας.

-Κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής, της βιομηχανίας, των λιμανιών, των μέσων μεταφοράς και επικοινωνιών, των συγκοινωνιών, των επιχειρήσεων κοινής ωφέλειας, των νοσοκομείων και των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων. Την διαχείρισή τους θα την αναλάβουν οι εργαζόμενοι.

-Κατάργηση του κράτους και του αστικού κοινοβουλίου των επαγγελματιών πολιτικών και αντικατάστασή τους από ένα συνομοσπονδιακό σύστημα λαϊκών συνελεύσεων και εργατικών συμβουλίων, ο συντονισμός των οποίων, η επικοινωνία και η εκτέλεση των αποφάσεων θα γίνεται από αντιπροσώπους αιρετούς και άμεσα ανακλητούς. Σε εθνικό επίπεδο θα υπάρχει στη θέση του παλιού αντιπροσωπευτικού αστικού κοινοβουλίου μια ανώτατη Συνοσπονδιακή Λαϊκή Συνέλευση, τα μέλη της οποίας θα προέρχονται από εξουσιοδοτημένα μέλη-αντιπροσώπους αιρετούς και ανακλητούς από τις τοπικές λαϊκές συνελεύσεις και τα εργατικά συμβούλια.

-Κατάργηση της αστυνομίας και του στρατού και αντικατάστασή τους από μια ένοπλη λαϊκή πολιτοφυλακή, μη μισθοφορική.

Η συζήτηση και η συμφωνία πάνω σε μια επαναστατική πλατφόρμα είναι προϋπόθεση για την δημιουργία ενός επαναστατικού αντικαπιταλιστικού κινήματος και ως Επαναστατικός Αγώνας επιθυμούμε να ανοίξει ένας καλοπροαίρετος διάλογος πάνω στο ζήτημα αυτό. Μια Επανάσταση είναι απαραίτητο να ξεπεράσει τα εθνικά σύνορα. Είναι μη ρεαλιστικό να πιστεύουμε ότι μια Επανάσταση θα είναι βιώσιμη αν περιοριστεί μέσα στα εθνικά σύνορα μιας μικρής χώρας όπως η Ελλάδα. Ας κάνουμε όμως εμείς εδώ στην Ελλάδα την αρχή για την διάλυση της ευρωζώνης και της ΕΕ, για την κατάργηση του καπιταλισμού και του κράτους. Ας κάνουμε πράξη την ένοπλη προλεταριακή αντεπίθεση. Ας κάνουμε εμείς εδώ στην Ελλάδα την αρχή για μια διεθνή κοινωνική Επανάσταση».

 

Πύρρος Δήμας: Ξεσήκωσε το Twitter αλλά όχι για κάποιο μετάλλιο – Τα σχόλια για τους φράχτες που έφεραν αντιδράσεις

Πύρρος Δήμας

Πύρρος Δήμας: Ξεσήκωσε το Twitter αλλά όχι για κάποιο μετάλλιο – Τα σχόλια για τους φράχτες που έφεραν αντιδράσεις

Μια φωτογραφία με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, μια υποψηφιότητα και δυο αναρτήσεις για τον φράχτη στον…

Βασιλικός αναλυτής για Μίντλετον: «Όλα δείχνουν ότι πάσχει από καρκίνο του παχέος εντέρου»

Κέιτ

Βασιλικός αναλυτής για Μίντλετον: «Όλα δείχνουν ότι πάσχει από καρκίνο του παχέος εντέρου»

Ο Βέλγος δημοσιογράφος αναφέρθηκε στη μορφή καρκίνου από την οποία πάσχει η πριγκίπισσα της Ουαλίας…

Πρωτοφανές κύμα οργής για τον Καραμανλή και τα χειροκροτήματα της ντροπής: «Για γερά στομάχια η ομιλία του» – Χιλιάδες αναρτήσεις

Καραμανλής

Πρωτοφανές κύμα οργής για τον Καραμανλή και τα χειροκροτήματα της ντροπής: «Για γερά στομάχια η ομιλία του» – Χιλιάδες αναρτήσεις

Δεν ξέρουμε τι ήταν χειρότερο, τα όσα είπε ο Καραμανλής ή τα χειροκροτήματα από τους…

Α. Μπίνης: Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του οργανισμού διερεύνησης σιδηροδρομικών ατυχημάτων

240327221854 athanasios mpinis 270324 1024x574 1

Α. Μπίνης: Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του οργανισμού διερεύνησης σιδηροδρομικών ατυχημάτων

Σύμφωνα με πηγές από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, η παραίτηση του Αθανάσιου Μπίνη σχετίζεται…

Άγρια κόντρα Φαραντούρη με Πορτοσάλτε στο ΣΚΑΪ: «Να δείχνετε περισσότερο σεβασμό» (video)

profile player 960x540 26

Άγρια κόντρα Φαραντούρη με Πορτοσάλτε στο ΣΚΑΪ: «Να δείχνετε περισσότερο σεβασμό» (video)

Μετωπική κόντρα μεταξύ του Νικόλα Φαραντούρη και του Άρη Πορτοσάλτε στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ

«Θερμή» υποδοχή Μητσοτάκη από ακτιβίστρια στον Καναδά – «Θα έπρεπε να ντρέπεστε, 14.000 παιδιά είναι νεκρά στη Γάζα» (Video)

Screenshot 2 15

«Θερμή» υποδοχή Μητσοτάκη από ακτιβίστρια στον Καναδά – «Θα έπρεπε να ντρέπεστε, 14.000 παιδιά είναι νεκρά στη Γάζα» (Video)

«Θα έπρεπε να ντρέπεστε. Πώς κοιτάζετε τον εαυτό σας στον καθρέφτη».