Newsroom

Newsroom

Συναγερμός στην Αλβανία: Αιματηρή σύγκρουση αστυνομίας και Μουτζαχεντίν – Πληροφορίες για νεκρό

Εκπρόσωπος των Μουτζαχεντίν στην Αλβανία δήλωσε ότι υπάρχουν δυο νεκροί

αλβανία

Αιματηρή συμπλοκή μεταξύ αλβανικών δυνάμεων ασφαλείας και και μελών της Ιρανικής αντιπολίτευσης Μουτζαχεντίν-ε-Χαλκ (ΜΕΚ), σημειώθηκαν σήμερα το μεσημέρι στην Αλβανία, και πιο συγκεκριμένα, στο κέντρο διαμονής των τελευταίων, Ashfraf-3 πλησίον του χωριού Μάνζε στα ανατολικά της πόλης του Δυρραχίου.

Στο κέντρο αυτό, ερμητικά κλειστό προς τρίτους, στεγάζονται από το 2014 περίπου 3000 μέλη της Ιρανικής αντιπολίτευσης, που αντιτίθενται στο καθεστώς της Τεχεράνης. Εκπρόσωπος των ΜΕΚ δήλωσε ότι δύο άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους ενώ υπάρχουν και δεκάδες τραυματίες.

Ωστόσο σε ανακοίνωση του το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης της Αλβανίας ανέφερε ότι δεν υπάρχουν νεκροί και πως οι ισχυρισμοί των Μουτζαχεντίν, ερευνώνται.

Ο εκπρόσωπος των Μουτζαχεντίν δεν αποκάλυψες τους λόγους που προέβαλαν αντίσταση κατά την είσοδο της αστυνομίας, στον καταυλισμό. Ανέφεραν μόνο ότι οι ένοπλοι αστυνομικοί άσκησαν υπέρμετρη βια.

Από την πλευρά του, το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης της Αλβανίας υποστήριξε ότι η αστυνομία και οι ειδικές δυνάμεις εκτελούσαν απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου της χώρας “κατά της διαφθοράς, της τρομοκρατίας και οργανωμένου εγκλήματος”.

Σημείωσε επίσης ότι οι Ιρανοί Μουτζαχεντίν στεγάστηκαν στην Αλβανία το 2014 για ανθρωπιστικούς λόγους, αλλά παραβίασαν ωμά τη συμφωνία, ενώ σήμερα προέβαλαν σθεναρή αντίσταση στην αστυνομία.

Όπως έγινε γνωστό η αστυνομία κατάσχεσε υπολογιστές καθώς και άλλα ενοχοποιητικά στοιχεία “που δε συνάδουν με τους ανθρωπιστικούς λόγους φιλοξενίας στην Αλβανία”.

Εξαιτίας της παρουσίας και δράσης των Μουζαχεντιν οι σχέσεις Τιράνων και Τεχεράνης έχουν υποβαθμιστεί.

Μάλιστα από πέρυσι έχουν διακοπεί στο διπλωματικό επίπεδο με την Αλβανία να απελαύνει τον Ιρανό πρέσβη καταλογίζοντας στην Τεχεράνη την μαζική κυβερνοεπίθεση που δέχτηκαν τα Τίρανα τον μήνα Ιούλιο.

Μετέτρεψαν σπίτι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία σε παράνομο κέντρο απεξάρτησης – Πέντε συλλήψεις

5653777 1

Μετέτρεψαν σπίτι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία σε παράνομο κέντρο απεξάρτησης – Πέντε συλλήψεις

Μετά από επιχείρηση αστυνομικών, εντοπίστηκε το εν λόγω σπίτι, μέσα στο οποίο διέμεναν 14 άτομα…

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Screenshot 2024 04 27 204402

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Στο βίντεο, διάρκειας τριών λεπτών, οι Σίγκελ και Μιράν αναφέρουν τα ονόματά τους, και λένε…