Newsroom

Newsroom

Συναγερμός στη Μυτιλήνη-Αναζωπύρωση και εντολή εκκένωσης στη Βρίσα

Εξαιρετικά δύσκολη είναι η κατάσταση και στη Λέσβο, όπου οι πυροσβέστες έδωσαν μάχη για να συγκρατήσουν το πύρινο μέτωπο, με τη φωτιά να βρίσκεται σε εξέλιξη από τα ξημερώματα. Σε εκκένωση του οικισμού της Βρίσας προχωρούν οι Αρχές εξαιτίας της φωτιάς στη Λέσβο που μαίνεται ανεξέλεγκτη.

5649546

Μαίνεται η φωτιά στη Λέσβο, με τις Αρχές να αποφασίζουν, το μεσημέρι της Κυριακής (24/07), την εκκένωση του οικισμού Βρίσα εξαιτίας αναζωπύρωσης.

Συγκεκριμένα, κατά τη μια και μισή το μεσημέρι, εστάλη μήνυμα μέσω του 112 στους κατοίκους του οικισμού της Βρίσας για εκκένωση και τους ζητήθηκε να κατευθυνθούν προς Πολίχνιτο.
<


Όπως επισημαίνεται σε σχετική δημοσίευση της τοπικής ιστοσελίδας stonisi.gr, συνεχίζει το καταστροφικό της έργο η πυρκαγιά που μαίνεται από χθες στη Νότια Λέσβο και η οποία σήμερα με το πρώτο φως της ημέρας, εξαιτίας των ανέμων που πνέουν στην περιοχή ξέφυγε Δυτικά και βρίσκεται μεταξύ Βρίσας και Βατερών.

Η κατάσταση στην περιοχή κρίνεται αρκετά κρίσιμη με τους πυροσβέστες να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια να περιορίσουν τις φλόγες για να μην κινδυνεύσει και πάλι ο οικισμός των Βατερών.

Έτσι, λοιπόν, με απόφαση του δημάρχου Δυτικής Λέσβου, Ταξιάρχη Βέρρου, ύστερα από εισήγηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, εκκενώνεται ο οικισμός της Βρίσας δηλαδή το χωριό που είχε αλύπητα χτυπηθεί τον Ιούλιο του 2017 από τον ισχυρό σεισμό.

 

Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία μεγάλο τμήμα επιχειρήσεων έχει υποστεί ζημιές ενώ σύμφωνα με πληροφορίες έχουν υποστεί ζημιές και τουλάχιστον 10 κατοικίες στα Βατερά. Αυτή την ώρα, οι επιχειρήσεις κατάσβεσης επικεντρώνονται στο δυτικό μέτωπο, που είναι ενεργό και έχει γίνει ζώνη προς Βρίσα. Από αέρος επιχειρούν 3 Air Tractor, 2 CL415 και ένα Mi-8. Μάλιστα, σύμφωνα με σχετική δημοσίευση της τοπικής ιστοσελίδας kalloninews.gr, υπολογίζεται πως εχουν καεί από 3.000 έως και 15.000 στρέμματα.

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

σεισμός

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν στην Ηλεία - Οι πρώτες εκτιμήσεις από τους σεισμολόγους

Απάντηση Φαραντούρη σε Μητσοτάκη: «Έτσι λειτουργεί η δικαιοσύνη στα δημοκρατικά ευρωπαϊκά κράτη»

ΝΙΚΟΛΑΣ ΦΑΡΑΝΤΟΥΡΗΣ

Απάντηση Φαραντούρη σε Μητσοτάκη: «Έτσι λειτουργεί η δικαιοσύνη στα δημοκρατικά ευρωπαϊκά κράτη»

Η απάντηση του συμβούλου Ευρωπαϊκής Πολιτικής του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στον πρωθυπουργό