Συναγερμός στην Ιταλία

Ένοπλος τραυμάτισε περαστικούς. Για επίθεση με ρατσιστικό κίνητρο κάνει λόγο το Reuters.

5a75b0981dc524f7178b456a

Ένας άνδρας άνοιξε σήμερα πυρ εναντίον περαστικών στην πόλη Ματσεράτα της κεντρικής Ιταλίας τραυματίζοντας τουλάχιστον τέσσερις Αφρικανούς μετανάστες και σύμφωνα με το Reuters πρόκειται για μια επίθεση με ρατσιστικό κίνητρο. Σύμφωνα με το ιταλικό ειδησεογραφικό δίκτυο Tgcom, ο δράστης συνελήφθη και ονομάζεται Λούκα Τράνι .

Όπως μεταδίδουν τα μέσα ενημέρωσης, ο Τράνι έχει ξυρισμένο κεφάλι και όταν τον συνέλαβαν χαιρέτησε φασιστικά, υψώνοντας και τεντώνοντας το δεξί του χέρι. Δεν προκύπτει να έχει βεβαρημένο ποινικό μητρώο.

Ο 28χρονος άνοιξε πυρ κατά μεταναστών μέσα από ένα αυτοκίνητο Alfa Romeo, στο οποίο οι καραμπινιέροι βρήκαν και μια στρατιωτική φόρμα παραλλαγής. Λίγο πριν τον συλλάβουν βγήκε από το αυτοκίνητό του και τυλίχθηκε με μια ιταλική σημαία. Τα στοιχεία αυτά δείχνουν ξεκάθαρα ότι πρόκειται για ρατσιστική επίθεση, όπως είχαν αναφέρει από τις πρώτες κιόλας στιγμές τα ιταλικά τηλεοπτικά δίκτυα.Ο δήμαρχος της Ματσεράτα, μιας πόλης που βρίσκεται σε απόσταση περίπου 200 χλμ ανατολικά της Ρώμης, έκανε έκκληση στους κατοίκους να παραμείνουν μέσα στα σπίτια τους.

“Μείνετε στα σπίτια σας μέχρι νεωτέρας. Κυκλοφορεί ένας ένοπλος με το αυτοκίνητό του που ανοίγει πυρ στους δρόμους της πόλης”, αναφέρει σε ανακοίνωσή του που αναρτήθηκε στο Facebook ο δήμαρχος Ρομάνο Καραντσίνι.

Οι πυροβολισμοί σημειώνονται λίγες μόλις μέρες μετά τον εντοπισμό του τεμαχισμένου πτώματος μιας 18χρονης Ιταλίδας μέσα σε δύο βαλίτσες. Σε σχέση με την δολοφονία της έχει συλληφθεί ένας νιγηριανός μετανάστης.

Η ιστοσελίδα της εφημερίδας Corriere della Sera ανέφερε ότι ο ένοπλος πυροβόλησε μέσα από το παράθυρο του αυτοκινήτου του εναντίον δύο νεαρών αφρικανών μεταναστών σήμερα λίγο μετά τις 11:00 τοπική ώρα τραυματίζοντας τον έναν από αυτούς, ενώ στη συνέχεια πυροβόλησε και τραυμάτισε έναν ακόμη μετανάστη και μια Αφρικανή. Δεν είναι γνωστό αν έχουν τραυματιστεί σοβαρά.

Ο τραυματισμός μεταναστών, στην πόλη της κεντρικής Ιταλίας, Ματσεράτα, από έναν άνδρα που βρισκόταν μέσα σε αυτοκίνητο, συνδέεται από τα μέσα ενημέρωσης με την δολοφονία μιας 18χρονης από μετανάστη, πριν από λίγες ημέρες στην ίδια πόλη, καθώς βρέθηκε τεμαχισμένο μέσα σε δυο βαλίτσες σε περιοχή λίγο έξω από την πόλη της Ματσεράτα.


Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…