Σύμβουλος του Ερντογάν κλωτσά διαδηλωτή

Σοκάρουν οι εικόνες που εμφανίζουν σύμβουλο του πρωθυπουργού της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να κλωτσά διαδηλωτή στη Σόμα, την πόλη…

yusuf yerkel

Σοκάρουν οι εικόνες που εμφανίζουν σύμβουλο του πρωθυπουργού της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να κλωτσά διαδηλωτή στη Σόμα, την πόλη όπου έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 282 ανθρακωρύχοι από φωτιά σε τοπικό ορυχείο την Τρίτη.

Yusuf_Yerkel

Ο σύμβουλος του Ερντογάν, Γιουσούφ Γιερκέλ, παραδέχτηκε σε τηλεφωνική επικοινωνία με την τουρκική υπηρεσία του BBC ότι είναι ο άνδρας που φαίνεται στις φωτογραφίες να χτυπά το διαδηλωτή και είπε ότι θα εκδώσει δήλωση “όσο το δυνατόν συντομότερα”.

Σύμφωνα με μάρτυρες, δύο στρατιώτες κρατούσαν στο έδαφος τον διαδηλωτή, ο οποίος φέρεται να είχε χτυπήσει όχημα της πρωθυπουργικής αυτοκινητοπομπής, όταν ο Γιουσούφ Γιερκέλ έτρεξε και τον κλώτσησε “τρεις ή τέσσερις φορές”.

Yusuf_Yerkel1

 

“Γροθιά Ερντογάν σε διαδηλωτή”

Παράλληλα, στο διαδίκτυο κυκλοφορεί βίντεο, το οποίο περιλαμβάνεται και σε ιστοσελίδες τουρκικών εφημερίδων, στο οποίο εμφανίζεται ο κ. Ερντογάν τις στιγμές κατά τις οποίες οι αστυνομικοί τον οδηγούν προσωρινά σε ένα σούπερ μάρκετ στη Σόμα, εξαιτίας των έντονων διαμαρτυριών. Στην είσοδο παρατηρείται συνωστισμός και κινητικότητα, ενώ ο κ. Ερντογάν βρίσκεται ανάμεσα σε αστυνομικούς. Το βίντεο κυκλοφορεί ως «γροθιά του πρωθυπουργού εναντίον διαμαρτυρόμενου πολίτη». Φιλοκυβερνητικά μέσα παρουσιάζουν την εικόνα αναφέρουν πάντως ότι «ο πρωθυπουργός απλώς έσπρωξε τον προπορευόμενο αστυνομικό».

 

 

Β. Καπερνάρος για υπόθεση Λυγγερίδη: «Θα υπάρξουν πιέσεις, για να κλείσουν στόματα» (video)

καπερναρος

Β. Καπερνάρος για υπόθεση Λυγγερίδη: «Θα υπάρξουν πιέσεις, για να κλείσουν στόματα» (video)

«Η Αστυνομία δέχεται συνεχώς επιθέσεις στα γήπεδα, αλλά πάντα περνούσαν στο ντούκου», παραδέχτηκε ο πρόεδρος…