Newsroom

Newsroom

Συμβόλαιο απόδοσης για τους δημόσιους υπαλλήλους το 2013

Με ατομική σύμβαση, το λεγόμενο συμβόλαιο απόδοσης, θα αξιολογούνται οι δημόσιοι υπάλληλοι από το 2013. Βάσει της τήρησης των όρων…

Με ατομική σύμβαση, το λεγόμενο συμβόλαιο απόδοσης, θα αξιολογούνται οι δημόσιοι υπάλληλοι από το 2013. Βάσει της τήρησης των όρων του ατομικού συμβολαίου μεταξύ των υπαλλήλων και των προϊσταμένων τους-που θα περιλαμβάνει για πρώτη φορά συγκεκριμένους στόχους, σαφή χρονοδιαγράμματα επίτευξης και δείκτες μέτρησης- θα διαμορφώνεται στο εξής η βαθμολογική και μισθολογική εξέλιξη των δημοσίων υπαλλήλων, αντικαθιστώντας τα έτη προϋπηρεσίας που ίσχυαν μέχρι σήμερα για την ανέλιξή τους. Όσοι υπάλληλοι επιτυγχάνουν τους στόχους τους σε ποσοστό 90%, θα λαμβάνουν μισό μισθό επιπλέον το χρόνο ενώ αν ξεπεράσουν το 90%, θα λαμβάνουν έναν ολόκληρο μισθό. Όποιος κριθεί αρνητικά, θα παραμένει στάσιμος στον ίδιο βαθμό και μισθό. Θα λαμβάνονται υπόψη τρεις παράμετροι: η διοικητική ικανότητα, η συμπεριφορά και η απόδοση. Η αξιολόγηση δεν θα πραγματοποιείται από τον άμεσο προϊστάμενο του υπό αξιολόγηση υπαλλήλου αλλά από προϊστάμενο ανώτερης βαθμίδας. Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δημήτρης Ρέππας ξεκαθάρισε ότι η αξιολόγηση δεν έχει καμία σχέση με απολύσεις, αποτυπώνει το επίπεδο επάρκειας υπάλληλων και υπηρεσιακών μονάδων, ενώ το κράτος θα μπορεί βάσει των αποτελεσμάτων της αξιολόγησης να παρέμβει και να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση υπηρεσιών.
Σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, το νέο σύστημα αξιολόγησης θα τεθεί σε ισχύ το 2013 και θα εφαρμοστεί πλήρως το 2014. Μέχρι τότε «παγώνουν» όλες οι προαγωγές, ενώ κανένας υπάλληλος δεν θα λάβει πριν το 2015 το ποσό που προβλέπεται με τα κίνητρα επίτευξης στόχων και δημοσιονομικών στόχων.

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

usa

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανέστειλε την περασμένη εβδομάδα την αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ για…

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Bernat theoden titanikos

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Ο ηθοποιός Μπέρναρντ Χιλ, γνωστός από τους ρόλους του στον Τιτανικό και στον Άρχοντα των…