Συμπλοκή Σύρων και Αφγανών στο λιμάνι του Πειραιά με οκτώ τραυματίες

Αδιευκρίνιστα παραμένουν μέχρι στιγμής τα αίτια της συμπλοκής που σημειώθηκε αργά χθες βράδυ στο λιμάνι του Πειραιά μεταξύ νεαρών Αφγανών και Σύρων μεταναστών με αποτέλεσμα να τραυματιστούν ελαφρά τουλάχιστον οκτώ άτομα.

56f8c5f31dc52472758b4818 1

Τα επεισόδια ξεκίνησαν αρχικά έξω από τον επιβατικό σταθμό στην πύλη Ε-2 και στη συνέχεια επεκτάθηκαν και στην πύλη Ε-1, όπου δεκάδες νεαροί Σύροι πρόσφυγες επιδόθηκαν σε πετροπόλεμο με Αφγανούς, ενώ αναποδογύρισαν και κάδους απορριμμάτων. 

Από τις πέτρες έγινε έσπασαν τζάμια στον επιβατικό σταθμό της πύλης Ε-1, ενώ η περιοχή στον προαύλιο χώρο γέμισε από πέτρες και αναποδογυρισμένους κάδους.

Πληροφορίες που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων αναφέρουν ότι αφορμή στάθηκε το πείραγμα που έκανε ένας Αφγανός στη γυναίκα ενός πρόσφυγα από τη Συρία, με αποτέλεσμα ομοεθνείς της να του ζητήσουν το λόγο και να ξεκινήσουν τα επεισόδια.

Το πρωί η περιοχή καθαρίστηκε από συνεργεία του ΟΛΠ, ενώ στο σημείο καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας παρέμειναν για προληπτικούς λόγους δυνάμεις των ΜΑΤ, στελέχη του κεντρικού λιμεναρχείου Πειραιά και κλιμάκιο των ειδικών αποστολών του λιμενικού σώματος.

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

σεισμός

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν στην Ηλεία - Οι πρώτες εκτιμήσεις από τους σεισμολόγους