Συμπληρωματική ποινική δίωξη για τα εξοπλιστικά επί Παπαντωνίου

Συμπληρωματική ποινική δίωξη για ξέπλυμα «μαύρου» χρήματος και δωροδοκία άσκησε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Διαφθοράς, Ελένης Τουλουπάκη, αναφορικά με εξοπλιστικά προγράμματα επί της θητείας του Γιάννου Παπαντωνίου στο υπουργείο Άμυνας που βρίσκονται στο στάδιο της ανάκρισης.

NewsRoom 28/04/2017 | 18:46

Η ανακρίτρια Ηλιάνα Ζαμανίκα και ο επίκουρος ανακριτής Γιώργος Ευαγγέλου είχαν παραγγείλει εγγράφως τη συμπληρωματική ποινική δίωξη, η οποία συγκεκριμένα αφορά τον εκσυγχρονισμό 6 φρεγατών του Πολεμικού Ναυτικού και την προμήθεια των ελικοπτέρων NH 90, συμβάσεις που φέρουν την υπογραφή Παπαντωνίου.

Το αίτημα των δύο δικαστικών λειτουργών προέκυψε από νέα στοιχεία που ήρθαν σε γνώση τους από την ανακριτική διαδικασία και από στοιχεία που εστάλησαν από την Ομοσπονδιακή Εισαγγελία της Ελβετίας για την ύπαρξη τριών λογαριασμών που συνδέονται με τον πρώην υπουργό.

Μεταξύ των στοιχείων που αξιολογήθηκαν ως σημαντικά από τους ανακριτές, σύμφωνα με πληροφορίες της Άννας Κανδύλη για το enikos.gr, ήταν η κατάθεση του πρώην στελέχους της εταιρείας THALES που ανέλαβε τον εκσυγχρονισμό των φρεγατών, Μισέλ Ζοσεράν, ο οποίος είχε μιλήσει ευθέως για "δώρα" που πήγαιναν σε υπουργούς, αλλά και όσα κατασχέθηκαν μετά από έφοδο των Αρχών στο σπίτι του αντιπροσώπου της εν λόγω εταιρείας στη χώρας μας.

Επίσης, ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται και σε όσα έχουν προκύψει από τις πολυετείς έρευνες των εισαγγελικών αρχών για τους λογαριασμούς που διέθετε η σύζυγος του πρώην υπουργού Σταυρούλα Κουράκου στην Ελβετία και οι οποίοι αποκαλύφθηκαν στο πλαίσιο των ερευνών για τη λίστα Λαγκάρντ.