Newsroom

Newsroom

Το σύμπαν του νέου Matrix στο Docville την Κυριακή με το Documento

΄Όλος ο κόσμος του Matrix...

Ο Δημήτρης Δεληνικόλας –σκηνοθέτης, υποψήφιος διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών και συμβασιούχος διδάσκων στο τμήμα Ψηφιακών Τεχνών και Κινηματογράφου του ΕΚΠΑ–, o Ζαχαρίας Βαρβαρέσσος Ιωαννίδης –φωτογράφος, υποψήφιος διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών και ερεγαζόμενος στο τμήμα Ψηφιακών Τεχνών και Κινηματογράφου του ΕΚΠ– και ο Πάνος Χρυσόπουλος –MSc Φιλοσοφίας, υπεύθυνου γραφείου Διαδικτύου και Ηλεκτρονικών Μέσων, Εργαστήριο Εφαρμοσμένης Φιλοσοφίας ΕΚΠΑ– με αφορμή την έξοδο στις αίθουσες του «Matrix resurrections» γράφουν για το διαμεσικό franchise που άλλαξε τους κανόνες.

Γρηγόρης Καραντινάκης, σκηνοθέτης της ταινίας «Σμύρνη μου αγαπημένη», η οποία βασίζεται στο θεατρικό της Μιμής Ντενίση, μιλάει στον Κωνσταντίνο Καϊμάκη για τους τρόπους που προσέγγισε την ιστορία.

Με αφορμή την έκδοση του καινούργιου του βιβλίου «Θεσσαλονίκη – Κωνσταντινούπολη – Ανατολή» ο Θωμάς Κοροβίνης συζητάει με τον Αντώνη Μποσκοΐτη για την κουλτούρα και την ομορφιά, την ορθοδοξία και τον Κεμάλ, τον έρωτα και την Αριστερά.

Η ηθοποιός Σοφία Κόκκαλη μιλάει στην Ηλέκτρα Ζαργάνη για τους «Ναυαγούς» της Ηρώς Μπέζου, το ελληνικό σινεμά και την επιλογή της να μένει μακριά από την τηλεόραση.

Η Γιούλη Παπαχριστοφίλου μιλάει στην Έμυ Ντούρου για την πορεία της στον εκδοτικό χώρο, την ιστορία των τριών εκδοτικών οίκων –Ελληνικά Γράμματα, Πεδίο, Χύτρα– τους οποίους διευθύνει από κοινού με τον σύζυγό της Παύλο Παπαχριστοφίλου, το προφίλ του Έλληνα αναγνώστη και το μέλλον του βιβλίου στην ψηφιακή εποχή.

Η φωτογράφος Μαργαρίτα Μαυρομιχάλη μιλάει στην Αφροδίτη Ερμίδη με αφορμή την έκθεσή της «Εσωτερικός χώρος» στην γκαλερί Citronne.

Ο Κώστας Ζήσης γράφει για την «Αναφορά σε μια ακαδημία» του Φραντς Κάφκα που ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Σάββα Στρούμπου στο θέατρο Άττις – Νέος Χώρος.

«Πρέπει να γίνουμε μέρος της αλλαγής του κόσμου» υποστηρίζει η τραγουδίστρια Rosey Blue στη συνέντευξή της στην Αφροδίτη Ερμίδη.

Ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Χάρης Αθανασιάδης βλέπει το 2021 να φεύγει μέσα σε σύννεφα λιβανιού.

Ελένη Βιτάλη: Το αντίο στον αδελφό της- «Πέρναγες τα πάθη του Χριστού, ματάκια μου λατρεμένα»

eleni vitali 23 940x549 1

Ελένη Βιτάλη: Το αντίο στον αδελφό της- «Πέρναγες τα πάθη του Χριστού, ματάκια μου λατρεμένα»

Δύσκολες ώρες βιώνει η Ελένη Βιτάλη καθώς έφυγε από τη ζωή ο αγαπημένος της αδελφός

Iνδονησία: Ξύπνησε το ηφαίστειο στο «Δαχτυλίδι της Φωτιάς» – Συναγερμός για τσουνάμι (video)

ηφαιστιο

Iνδονησία: Ξύπνησε το ηφαίστειο στο «Δαχτυλίδι της Φωτιάς» – Συναγερμός για τσουνάμι (video)

Τουλάχιστον 11 χιλιάδες άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους εν μέσω φόβων για εξάπλωση τέφρας και…