Συμμορίες και υπόκοσμος

Το ρεπορτάζ έγινε... συμμορία

5436261 1

Μεγαλώνω και μαθαίνω νέες λέξεις: Gas-lighting, δηλαδή αποπροσανατολισμός στρέφοντας την προσοχή κάπου αλλού. Ρίχνουμε μελάνι, θολώνουμε τα νερά. Αυτό έκανε χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Διότι ο Αλέξης Τσίπρας κατάφερε έναν πολιτικότατο λόγο εντός της Βουλής, αλλά ο πρωθυπουργός επέλεξε να σταθεί μόνο σε ένα θέμα: Στο Μένιο Φουρθιώτη. Θόλωσε, λοιπόν, τα νερά, δεν απάντησε σε καμία κατηγορία εις βάρος της κυβέρνησής του και μετατόπισε τη συζήτηση αλλού. Πού; Στη δημοσιογραφία.

Δεν φτάνει που τόλμησε να ισχυριστεί ότι δε γνωρίζει τον Φουρθιώτη, τον άνθρωπο που κάθε δεύτερη μέρα εμφανίζει συνομιλίες με κυβερνητικά στελέχη, που απέπεμψε τον υπουργό Εργασίας κ. Βρούτση και που τον συνόδευαν 17 αστυνομικοί, χαρακτήρισε τους διωκόμενους δημοσιογράφους Γιάννα Παπαδάκου και Κώστα Βαξεβάνη “συμμορία και υπόκοσμο”.

Συμμορία, λοιπόν. Το ρεπορτάζ έγινε… συμμορία. Ο εκβιασμός του Μένιου, όχι. Υπόκοσμος ο Κώστας Βαξεβάνης για την υπόθεση Novartis  κι όχι ο εκβιαστής τηλεσκουπίδι. Είπε, μάλιστα,ο Κυριάκος Μητσοτάκης πως ο ΣΥΡΙΖΑ τέτοιες συμμορίες διάλεξε, τέτοιον υπόκοσμο.

Δεν είναι απλώς λογοκρισία, δεν είναι απλώς απαξίωση της ελευθερίας του Τύπου, είναι δόγμα, είναι καταπάτηση αρχών βασικών, πολύ βασικών για τη δημοκρατία. 

Μια ολόκληρη κυβέρνηση την κρατάει στο χέρι ένας εγκληματίας και διώκονται δημοσιογράφοι που κάνουν έρευνα. Σαν μας κυβερνά καρτέλ της Κολομβίας. Βενεζουέλα μας έλεγαν ότι θα μας κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ; Κολομβία μας έκανε η ΝΔ. Ελπίς καμία, μηδενική. Ξέφτισε κι αυτή μαζί με τη δημοκρατία 

Γιατί δεν έχουμε ένα δημοκρατικό πολίτευμα αυτήν την στιγμή. Έχουμε μια συμμορία, πράγματι. Μόνο που δεν είναι ούτε η Παπαδάκου, ούτε ο Βαξεβάνης. Συμμορία, υπόκοσμος είναι η κυβέρνηση της χώρας. Μια κυβέρνηση που διώκει δημοσιογράφους και εισπράττει διεθνή απαξίωση. Που συγκαλύπτει εκβιαστές.

Έτσι ορίζεται η συμμορία, κύριε πρωθυπουργέ. Όχι με την αποκάλυψη, αλλά με τη συγκάλυψη.

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…