Συμμαθητής θύματος για τον χρυσαυγίτη: "Είχε απειλήσει και εμένα με μαχαίρι"

Με καταθέσεις μαρτύρων –και πλέον με έναν κατηγορούμενο να κάθεται στο εδώλιο– συνεχίστηκε η δίκη στο Πρωτοβάθμιο Κακουργιοδικείο για τη…

Με καταθέσεις μαρτύρων –και πλέον με έναν κατηγορούμενο να κάθεται στο εδώλιο– συνεχίστηκε η δίκη στο Πρωτοβάθμιο Κακουργιοδικείο για τη δολοφονική επίθεση σε βάρος του 17χρονου μαθητή πριν από ένα χρόνο στο Παλαιό Φάληρο από φερόμενους ως μέλη της Χρυσής Αυγής.

Το δικαστήριο προχώρησε σε διαχωρισμό της υπόθεσης για τον δεύτερο κατηγορούμενο, συναυτουργό στην απόπειρα ανθρωποκτονίας του μαθητή, καθώς κατά τον χρόνο τέλεσης του αδικήματος, δηλαδή τον Ιανουάριο του 2013, ήταν ανήλικος. Έτσι η δικογραφία ως προς αυτόν παραπέμφθηκε στο αρμόδιο δικαστήριο ανηλίκων.

Στο δικαστήριο κατέθεσε συμμαθητής του θύματος, ο οποίος υποστήριξε ότι και ο ίδιος είχε δεχθεί απειλές από τον κατηγορούμενο πριν συμβεί το επίδικο περιστατικό. Ο μαθητής κατέθεσε, μεταξύ άλλων, και τα εξής: «Είχα απειληθεί και εγώ από τον πρώτο κατηγορούμενο πριν από το περιστατικό. Λίγο πριν από τα Χριστούγεννα, είδα τον κατηγορούμενο και την κοπέλα του στο σχολείο και ζωγράφιζαν στους τοίχους σβάστικες. Την επόμενη μέρα προσπάθησα να μιλήσω στην κοπέλα που ήταν συμμαθήτριά μου, αν και ήμουν λίγο απότομος. Εκείνη έστειλε μήνυμα και μόλις σχόλασα με περίμεναν ο κατηγορούμενος και τέσσερα ακόμη άτομα έξω από το σχολείο. Με κοίταζαν έντονα για να με εκφοβίσουν. Την επόμενη μέρα ζήτησα συγγνώμη από την κοπέλα και πήγαμε σε ένα παγκάκι να μιλήσουμε. Εκεί ήρθε ο κατηγορούμενος και μερικοί φίλοι του και άρχισαν να με σπρώχνουν. Αυτός έβγαλε μαχαίρι. Ήταν κλειστό αλλά έπαιζε με αυτό κοντά στο πρόσωπό μου και μου φώναζε: «Παίζεις με την τρέλα του καθενός;». Τη γλίτωσα επειδή είχα ζητήσει συγγνώμη… θα μπορούσα να ήμουν εγώ στην θέση του θύματος».

Στο δικαστήριο κατέθεσε ο αστυνομικός που συμμετείχε στις έρευνες για την επίθεση ο οποίος είπε ότι ο κατηγορούμενος του είχε πει ότι «ανήκει στην Χρυσή Αυγή αλλά δεν ασχολείται». Ο μάρτυρας μάλιστα ανέφερε πως του είχε προκαλέσει εντύπωση πως ο κατηγορούμενος κατά τη διαδικασία λήψης αποτυπωμάτων «με ρώτησε αν θα έχει πρόβλημα λόγω της υπόθεσης γιατί ήθελε να καταθέσει τα χαρτιά του για ειδικός φρουρός. Σαν να μην είχε καταλάβει τι έκανε».

Τέλος, κατέθεσε ο αστυνομικός, στην κατ’ οίκον έρευνα βρέθηκαν όπλα και μπλουζάκια με εθνικιστικά μηνύματα. Σύμφωνα με όσα είχαν πει τότε στην αστυνομία οι γονείς του κατηγορουμένου, ανέφερε ο μάρτυρας, μία καραμπίνα που είχε εντοπιστεί στο πατάρι ανήκε στον πατέρα του που εργαζόταν στα ΕΚΑΜ ενώ μία σιδηρογροθιά ανήκε στη μητέρα του η οποία εργαζόταν σε εταιρία σεκιούριτι. Η δίκη θα συνεχιστεί στις 30 Απριλίου.

 

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…