«Συμμαχία» Κύρτσου - Βενιζέλου και σκληρή κριτική στην κυβέρνηση

«Ξηλώνουν» το υποτιθέμενο success story Μητσοτάκη για την αντιμετώπιση της πανδημίας

NewsRoom 05/10/2021 | 10:06

Την απόλυτη στήριξη του στην οργισμένη τοποθέτηση του Ευάγγελου Βενιζέλου κατά της κυβέρνησης για τη διαχείριση της πανδημίας, «ανακοίνωσε» ο Γιώργος Κύρτσος. 

Σε ένα αιχμηρό ξέσπασμα ο πρώην υπουργός και πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έβαλε στο στόχαστρο τη στρατηγική ενάντια στον κορονοϊο θέτοντας το πολύ κομβικό ζήτημα σε κυβέρνηση και ειδικούς... «Να μας πουν γιατί είμαστε στις δύο πρώτες χώρες της Ευρώπης σε θανάτους».

Στο ζήτημα επανήλθε με μήνυμα στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κύρτσος, ο οποίος όπως ανέφερε χαρακτηριστικά...«προσυπογράφω» τη θέση Βενιζέλου.

«Σωστή θέση Ε.Βενιζέλου, πεθαίνουν 300 άνθρωποι την εβδομάδα σαν να μη συμβαίνει τίποτα. Η επιστημονική κοινότητα, η κυβέρνηση,τα κόμματα να αναλάβουν τις ευθύνες τους.
Προσυπογράφω», έγραψε αναλυτικά ο Κύρτσος στην ανάρτησή του που ειδικά στο ζήτημα της πανδημίας αρκετά συχνά εξαπολύει πυρά κατά της κυβέρνησης.

«Λοιπόν, δεν μπορεί να μην παίρνουμε κόστος για τίποτα, δεν μπορεί να είμαστε εμείς αυτή τη στιγμή με 17 νεκρούς ανά εκατομμύριο κατοίκων και η Πορτογαλία με δύο νεκρούς ανά εκατομμύριο και η Γερμανία με τέσσερις. Είμαστε μέσα στις δύο πρώτες χώρες της Ευρώπης σε θανάτους ανά εκατομμύριο», δήλωσε αναλυτικά ο Ε. Βενιζέλος  στην επίμαχη παρέμβασή του, προσθέτοντας:

«Θα έπρεπε καταρχάς η ιατρική κοινότητα να μας πει τι συμβαίνει, και μετά, αφού μας το πουν οι γιατροί επισήμως και με το επιστημονικό τους κύρος και με την επιστημονική τους ευθύνη, η κυβέρνηση και όλο το πολιτικό σύστημα να τοποθετηθεί επί των ιατρικών δεδομένων. Οφείλει η ιατρική κοινότητα επειγόντως, σήμερα, να μας πει τι σημαίνει, γιατί έχουμε τόσο μεγάλο αριθμό θανάτων εμείς».