Συμφωνία τεχνικών κλιμακίων έως την Παρασκευή επιδιώκει η κυβέρνηση

Σε συμφωνία σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων έως την Παρασκευή οπότε θα πραγματοποιηθεί το Eurogroup, προσβλέπει η κυβέρνηση, σύμφωνα με την κυβερνητική εκπρόσωπο Όλγα Γεροβασίλη.

5714de9c1dc5244b518b48d1

Την ίδια ώρα ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς, δηλώνει ότι το Eurogroup της Παρασκευής είναι «μια σημαντική ευκαιρία για αποτίμηση της προόδου και καταγραφή της κατάστασης» και παραδέχεται ότι «υπήρξε πρόοδος στην Ουάσιγκτον και ότι ο στόχος των Θεσμών που επιστρέφουν στην Αθήνα είναι «η ολοκλήρωση της αξιολόγησης το συντομότερο δυνατόν».

Στην Αθήνα η κ. Γεροβασίλη απάντησε, εμμέσως πλην σαφώς και στην πρόταση για συμπληρωματικό πακέτο μέτρων σε περίπτωση που πέσουν έξω οι στόχοι του προγράμματος που αποφασίσθηκε το περασμένο καλοκαίρι. Σύμφωνα με όσα είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος μετά το κλείσιμο της διαπραγμάτευσης ακολουθεί η συζήτηση για την απομείωση του ελληνικού χρέους.

Με την φράση αυτή η κ. Γεροβασίλη ξεκαθάρισε ότι η Αθήνα δεν πρόκειται να αποδεχθεί λύση που δεν θα περιλαμβάνει πακέτο και τη συζήτηση για την απομείωση του χρέους. Και όλα αυτά, όπως το αντιλαμβάνεται η κυβέρνηση και ζητούν οι δανειστές θα πρέπει να συμπεριλαμβάνονται στην τρέχουσα συμφωνία για κλείσιμο της αξιολόγησης.

Την ίδια ώρα η εκπρόσωπος του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε Φριντερίκε Φον Τίσενχάουζεν δήλωσε πως η γερμανική κυβέρνηση «ελπίζει ότι η αξιολόγηση του τρίτου προγράμματος θα ολοκληρωθεί ως το Πάσχα» σημειώνοντας παράλληλα πως το Βερολίνο «εξακολουθεί να θεωρεί απαραίτητη τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα».

Γάζα ώρα μηδέν: Αδιέξοδο για κατάπαυση του πυρός, το Ισραήλ απομακρύνει αμάχους από τη Ράφα

AP23317538078204

Γάζα ώρα μηδέν: Αδιέξοδο για κατάπαυση του πυρός, το Ισραήλ απομακρύνει αμάχους από τη Ράφα

Επιμένει η Χαμάς ότι δεν θα δεχθεί συμφωνία που δεν θα προβλέπει ρητώς τον τερματισμό…