Συμφωνία Πούτιν-Ποροσένκο για τα αποθέματα φυσικού αερίου

Ρωσία και Ουκρανία συμφώνησαν στους όρους όσον αφορά στο ζήτημα του φυσικού αερίου όπως ανακοίνωσε το απόγευμα της Παρασκευής ο Ρώσος πρόεδρος…

synodos 1

Ρωσία και Ουκρανία συμφώνησαν στους όρους όσον αφορά στο ζήτημα του φυσικού αερίου όπως ανακοίνωσε το απόγευμα της Παρασκευής ο Ρώσος πρόεδρος Βλάντιμιρ Πούτιν.

Σύμφωνα με δηλώσεις του, από το Μιλάνο, επιτεύχθηκε συμφωνία με τον Ουκρανό ομόλογό του Πέτρο Ποροσένκο στους όρους σχετικά με τα αποθέματα του φυσικού αερίου.

«Συμφωνήσαμε για τους όρους επανάληψης των παραδόσεων φυσικού αερίου, τουλάχιστον για τη χειμερινή περίοδο», είπε χαρακτηριστικά.

Επίσης επεσήμανε το οικονομικό έλλειμμα της Ουκρανίας και εξέφρασε την ελπίδα οι δυτικοί σύμμαχοι, όπως τόνισε, του Κιέβου να μπορέσουν να τη βοηθήσουν να το ξεπεράσει.

«Οι Ευρωπαίοι εταίροι μας, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή (…) πρέπει να στηρίξουν την Ουκρανία και να την βοηθήσουν να λύσει αυτό το πρόβλημα του χρέους απέναντι στη Ρωσία .. Υπάρχουν ορισμένα εργαλεία, όπως οι ενδιάμεσες πιστώσεις (…) ή οι εγγυήσεις μιας τράπεζας κύρους» συνέχισε.

Αναφερόμενος στην κατάσταση στην ανατολική Ουκρανία, ο Πούτιν είπε ότι η χώρα του συμφώνησε με τη Γαλλία, την Ιταλία και τη Γερμανία να χρησιμοποιηθούν μη επανδρωμένα αεροσκάφη για να επιτηρούν την εκεχειρία, κυρίως στα ρωσοουκρανικά σύνορα.

«Συμφωνήσαμε να χρησιμοποιηθούν μη επανδρωμένα αεροσκάφη, μια σύγχρονη μέθοδος που επιτρέπει τον καθορισμό των ζωνών όπου σημειώνονται πλήγματα» είπε στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

«Η Ιταλία, η Γαλλία και η Γερμανία εξέφρασαν την πρόθεση να συνεργαστούν στο σχέδιο αυτό και η Ρωσία θα συμμετάσχει επίσης», εξήγησε.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν σημείωσε εξάλλου ότι η τρέχουσα, χαμηλή τιμή του πετρελαίου στις αγορές δεν αποτελεί τραγωδία για τον προϋπολογισμό της Ρωσίας, η οποία εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τα έσοδα του ενεργειακού τομέα, και εξέφρασε την άποψη ότι θα υπάρξει μια «διόρθωση» προς τα επάνω. Πρόσθεσε πάντως ότι η τιμή των 80 δολαρίων ανά βαρέλι πετρελαίου δεν είναι επικερδής για τους παραγωγούς.

Αταμάν: «Ό,τι και να γίνει, εμείς θα πάρουμε την σειρά- Αν δεν πάμε F4 δε θα ‘μαι του χρόνου στον Παναθηναϊκό»! (video)

ataman 2 1

Αταμάν: «Ό,τι και να γίνει, εμείς θα πάρουμε την σειρά- Αν δεν πάμε F4 δε θα ‘μαι του χρόνου στον Παναθηναϊκό»! (video)

Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού μίλησε μετά την ήττα της ομάδας του, δίνοντας σήμα ανασύνταξης και…

Ρέντη: Αποκαλυπτικοί οι διάλογοι των δραστών – «Θα σας βρούνε όλους κρύους» (video)

ΡΕΝΤΗ

Ρέντη: Αποκαλυπτικοί οι διάλογοι των δραστών – «Θα σας βρούνε όλους κρύους» (video)

Αντιμέτωποι με βαριές ποινικές διώξεις είναι πλέον οι 67 συλληφθέντες για την υπόθεση της δολοφονίας…