Ν

Νομιμόφρων

Συμβουλές ενός νομιμόφρονος στον ΣΥΡΙΖΑ

Tο κράτος είναι ιδιοκτησία της ΝΔ, το παρακράτος δημιούργημά της, η διαπλοκή ειδικότητά της, και τα διάφορα βίτσια παντός είδους η κρυφή γοητεία της.

empire state building 600001 1920

Για αυτονομημένα δίκτυα και πολυπλόκαμους μηχανισμούς μέσα στο κράτος, που φιλτράρουν και φρενάρουν αποφάσεις της δημοκρατικά εκλεγμένης κυβέρνησης, και ως εκ τούτου θα πρέπει να εκκαθαριστούν, μίλησε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Τζανακόπουλος. Και η ΝΔ ανέβηκε στα κεραμίδια. Όχι γιατί δεν κατάλαβε, όπως ίσως υποθέτουν ορισμένοι. Για κάτι τέτοια πολυπλόκαμα και δικτυωτά, παρακρατικά εντός του κράτους και κρατικά εντός του παρακράτους, φουρθιωτικά υπό την προστασία του κράτους, και συγγενικά-νεποτιστικά επί του κράτους, μια χαρά τους κόβει. Σε άλλα μπερδεύονται. 

Δεν έκανε λάθος συνεπώς η ΝΔ, μιας και το κράτος είναι ιδιοκτησία της, το παρακράτος δημιούργημά της, η διαπλοκή ειδικότητά της, και τα διάφορα βίτσια παντός είδους η κρυφή γοητεία της. Λάθος έκανε ο Τζανακόπουλος. Διότι ο ΣΥΡΙΖΑ όλα αυτά τα μεγάλα πράγματα, θαύματα, και προτάγματα της συστημικής κανονικότητας οφείλει να τα σεβαστεί. Και να τα διαφυλάξει ως κόρην οφθαλμού, εφόσον η πλειοψηφία τον στείλει και πάλι στην κυβέρνηση. Εδώ μιλάμε για τα ιερά και τα όσια. Για το άγιο δισκοπότηρο της δημοκρατίας μας. Για τα άγια των αγίων του συστήματος. Κι εσύ κύριε θέλεις να τα εκκαθαρίσεις; Ανατριχίλα! 

Αλλιώς, πάμε για χούντα Τσίπρα, όπως σωστά πρόβλεψε και ο δημοκράτης Κουρταμαρινάκης. Άρα ίσως θα ήταν καλό θα ήταν να υπογραφεί από τώρα μια δήλωση ομονοίας από τον ΣΥΡΙΖΑ. Να ηρεμήσουν ο Άδωνις, η Βούλτεψη, ο Βορίδης, ο Πλεύρης, και οι άλλοι. 
Αν ο ΣΥΡΙΖΑ κλπ…ο γλυκύς Ζούλας θα παραμείνει ΕΡΤ. 
Ο ξινός Κοντολέων ΕΥΠ. 
Ο σκληρός πρωτοξάδελφος του Τσουβάλα θα αναλάβει την ΕΛΑΣ. Αυτός που επέτρεψε στον Λαγό να γίνει λαγός θα αναβαθμιστεί. 
Ο άλλος που ο υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ του έδινε αυστηρή εντολή να μην πειράξει τους συνταξιούχους κι αυτός έδινε εντολή να τους πεθάνουν στα χημικά -για το καλό τους!- θα προαχθεί. 
Εκείνος που ο υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ τον έστελνε να ελέγξει εργασιακές παρανομίες κι αυτός πήγαινε για ελιές με τον εργοδότη που τις διέπραττε θα αναλάβει την επιθεώρηση εργασίας. 
Εκείνος που άραζε τρεις φορές την εβδομάδα κάτω στον Πειραιά στα Καμίνια, για να πάρει γραμμή για το υπουργείο του, θα αναλάβει τις υποθέσεις διαφθοράς. 
Και ούτω καθεξής.  

Αυτό θα δείξει δημοκρατική ανωτερότητα και σεβασμό των κανόνων του συστήματος. Όφελος θα προέκυπτε μάλιστα αν έμεναν στη θέση τους και ουδέτεροι, μετριοπαθείς, διεθνώς αναγνωρισμένοι τεχνοκράτες, όπως ο Δημητριάδης, για να μη θεωρηθεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κυνηγάει και ανίψια. Και ο Σκέρτσος που ξέρει τα σκέρτσα του ΣΕΒ. Και ο Πιερρακάκης που είναι εξπέρ στις πλατφόρμες απευθείας αναθέσεων. Και η Νικολάου, επειδή είναι ξανθιά. Ακόμα και ο Γεραπετρίτης, ως γερό χαρτί εφάμιλλο του Βενιζέλου στα συνταγματικά. Έτσι μπορεί να άρχουν οι μονίμως άρχοντες και όχι οι περιστασιακώς υπάρχοντες, που ο λαός εκλέγει. Αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ θα αποκτήσει επιτέλους πιστοποιητικό νομιμοφροσύνης…  

 

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Φαραντούρης: Έτσι λειτουργεί η δικαιοσύνη στα δημοκρατικά ευρωπαϊκά κράτη, κύριε Μητσοτάκη

ΝΙΚΟΛΑΣ ΦΑΡΑΝΤΟΥΡΗΣ

Φαραντούρης: Έτσι λειτουργεί η δικαιοσύνη στα δημοκρατικά ευρωπαϊκά κράτη, κύριε Μητσοτάκη

Η απάντηση του συμβούλου Ευρωπαϊκής Πολιτικής του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στον πρωθυπουργό

Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

ap briths

Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

Το αεροσκάφος βρέθηκε σε απόσταση μόλις 1,5 μέτρου από... αδέσποτο drone που πετούσε σε υπερβολικά…