Σύλλογος Μουσικών Β. Ελλάδος κατά Πλεύρη-Μαρκόπουλο:Το όριο του βυθού της γελοιότητας…

Με μία ιδιαίτερα σκληρή ανακοίνωση, ο Σύλλογος Μουσικών Βορείου Ελλάδος τάσσεται στο πλευρό του Σπύρου Γραμμένου και όσων “στήριξαν και στηρίζουν την ελεύθερη έκφραση όλων στη δημόσια, δική μας τηλεόραση”, μετά την ερώτηση λογοκρισίας που κατέθεσαν οι βουλευτές Θ.Πλεύρης και Δ.Μαρκόπουλος.

NewsRoom 17/04/2021 | 09:25

Υπενθυμίζεται ότι οι δύο βουλευτές της ΝΔ κατέθεσαν ερώτηση επειδή ο Σπ.Γραμμένος ερμήνευσε στη διάρκεια της εκπομπής «Φλερτ» το τραγούδι του «Κουκουλοφόρος» που «εξυμνούσε και εξωράϊζε την δράση αυτουργών παραβατικών πράξεων» και ζητούν να γίνει «έλεγχος περιεχομένου» στην εκπομπή για να μην ξανασυμβεί κάτι τέτοιο…

«Δεν έχετε αναμφίβολα καμμιά αίσθηση του τι συμβαίνει στην Ελληνική κοινωνία σήμερα. Από το ονειρικό για εσάς 1967, με τα χουντικά ελεγχόμενα μέσα ενημέρωσης έχουν παρέλθει αισίως 54 χρόνια, (ευτυχώς)…» αναφέρει ο Σύλλογος και προσθέτει «δεν θα καταφέρετε ξανά να γελοιοποιήσετε τη χώρα απαγορεύοντας, όπως απαγόρευσαν οι προπάτορες των αρρώστων ιδεών σας το έργο του Μίκη Θεοδωράκη και πολλών κορυφαίων δημιουργών».

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Συλλόγου Μουσικών Β.Ελλάδος:

Το όριο του βυθού της γελοιότητας…

Με αφορμή την σημέρινη ερώτηση στο Ελληνικό Κοινοβούλιο των Κ.Κ. Πλεύρη και Μαρκόπουλου, έρχεται στο μυαλό μας αυτομάτως η βαθμονόμηση της βλακείας, της σπέκουλας και προπάντων της απόλυτης απουσίας μιας στοιχειώδους πολιτιστικής παιδείας!
Κύριοι ακούτε τι λέτε;
Ζούμε στην ίδια χώρα;
Οφείλετε στον εαυτό σας κατ’ αρχήν να φοιτήσετε και πάλι στο δημόσιο δημοτικό σχολείο, μαζί με κανονικούς ανθρώπους, μπας και πάρετε κάποια ώσμωση του τι συμβαίνει στην κοινωνία.
Ακόμα και ο Γκέμπελς, το εξιδανικευμένο σας πρότυπο, θα γελούσε με την σημερινή σας ερώτηση.
Δεν έχετε αναμφίβολα καμμιά αίσθηση του τι συμβαίνει στην Ελληνική κοινωνία σήμερα.
Από το ονειρικό για εσάς 1967, με τα χουντικά ελεγχόμενα μέσα ενημέρωσης έχουν παρέλθει αισίως 54 χρόνια, (ευτυχώς)…
Δεν θα καταφέρετε ξανά να γελοιοποιήσετε τη χώρα απαγορεύοντας, όπως απαγόρευσαν οι προπάτορες των αρρώστων ιδεών σας το έργο του Μίκη Θεοδωράκη και πολλών κορυφαίων δημιουργών.
Η στιχουργική, η ποίηση, το θέατρο, η μουσική, όλες η τέχνες, θα παραμένουν ζωντανές και θα ανδρώνονται όσο και αν παλεύεται να τις “θάψετε”!
Εμείς πληρώνουμε την ΕΡΤ και όχι εσείς!
Είμαστε στο πλευρό του Σπύρου Γραμμένου και όλων όσων στήριξαν και στηρίζουν, την ελεύθερη έκφρασή όλων στην δημόσια, δική μας τηλεόραση!

Είμαστε εδώ και θα εκφραζόμαστε πάντα μέσα από την τέχνη μας!

Κείμενο δια χειρός Δημήτρη Σφίγγου

Για το Δ.Σ. του Σ.Μ.Β.Ε.