Σύλλογος γονέων καταγγέλλει γυμνασιάρχη ότι έσκισε λίστα με τα ονόματα των 57 νεκρών στα Τέμπη

Μέχρι στιγμής η διεύθυνση του σχολείου τηρεί σιγή ιχθύος

temph

Αναβρασμός επικρατεί σε σχολείο της Καλαμαριάς στη Θεσσαλονίκη, μετά τις καταγγελίες μαθητών και γονέων, για τα όσα υποστηρίζουν ότι συνέβησαν την ημέρα που συμπληρώθηκε ένας χρόνος, από την τραγωδία στα Τέμπη.

Μετά τις φήμες, ήρθε η ανακοίνωση του συλλόγου γονέων του σχολείου στη Θεσσαλονίκη, που όχι μόνο συντηρεί αλλά δίνει στο θέμα μεγαλύτερες διαστάσεις. Σύμφωνα με τις καταγγελίες ο Γυμνασιάρχης εμπόδισε τα παιδιά να πραγματοποιήσουν τη δράση που είχαν προγραμματίσει για τη «μαύρη» επέτειο και όπως υποστηρίζουν έφτασε στο σημείο να σκίσει τη λίστα που είχαν ετοιμάσει με τα ονόματα των νεκρών. «Τέτοιες συμπεριφορές δε συνάδουν με τον εκπαιδευτικό χαρακτήρα του σχολείου και δε γίνονται ανεκτές και αποδεκτές» σημειώνουν μεταξύ άλλων οι γονείς.

Σύμφωνα με καταγγελίες γονέων, ο διευθυντής του σχολείου εμπόδισε μαθητές και μαθήτριες να πραγματοποιήσουν δράση στη μνήμη των 57 νεκρών του σιδηροδρομικού δυστυχήματος.

Θέση για το περιστατικό πήρε η Ένωση Συλλόγων Γονέων των Μαθητών της Καλαμαριάς. Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, ο διευθυντής της σχολικής μονάδας κατέκρινε τη δράση των μαθητών θεωρώντας την ασεβή και έσκισε το χαρτί με τα ονόματα των νεκρών, πήρε το πανό που έγραψαν», σημειώνουν χαρακτηριστικά.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Ένωσης Συλλόγων Γονέων

«Την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου συμπληρώθηκε ένας χρόνος από το έγκλημα στα Τέμπη. Αυτή την ημέρα, γονείς και εκπαιδευτικοί, φοιτητές και μαθητές ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για απεργία. Τηρήσαμε την υπόσχεση που δώσαμε πέρσι ότι το έγκλημα αυτό δε θα ξεχαστεί, όλων των νεκρών θα γίνουμε φωνή.

Ήταν μια ημέρα που πλημμύρισαν όλοι οι δρόμοι της πόλης από τα συνθήματα, την οργή και την υπόσχεση ότι δε θα επιτρέψουμε τη συγκάλυψη αυτού του εγκλήματος. Σε αυτό το πλαίσιο, αυτή τη σημαδιακή ημέρα, οι μαθητές των σχολείων της Καλαμαριάς συμμετείχαν με διαφορετικούς τρόπους και δράσεις, αποχή ή καταλήψεις, σε πολλές περιπτώσεις σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς.

Στο 10ο Γυμνάσιο Καλαμαριάς μαθητές ανάρτησαν πανό και έγραψαν σε χαρτί τα ονόματα των νεκρών. Ο Διευθυντής της σχολικής μονάδας κατέκρινε τη δράση των μαθητών θεωρώντας την ασεβή και έσκισε το χαρτί με τα ονόματα των νεκρών, πήρε το πανό που έγραψαν.

Τέτοιες συμπεριφορές δε συνάδουν με τον εκπαιδευτικό χαρακτήρα του σχολείου και δε γίνονται ανεκτές και αποδεκτές. Οι δράσεις των μαθητών μας γεμίζουν με πίστη και αισιοδοξία για το μέλλον. Είναι η νέα γενιά που έχει ιδανικά».

Μετέτρεψαν σπίτι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία σε παράνομο κέντρο απεξάρτησης – Πέντε συλλήψεις

5653777 1

Μετέτρεψαν σπίτι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία σε παράνομο κέντρο απεξάρτησης – Πέντε συλλήψεις

Μετά από επιχείρηση αστυνομικών, εντοπίστηκε το εν λόγω σπίτι, μέσα στο οποίο διέμεναν 14 άτομα…

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Screenshot 2024 04 27 204402

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Στο βίντεο, διάρκειας τριών λεπτών, οι Σίγκελ και Μιράν αναφέρουν τα ονόματά τους, και λένε…