Συλλογή υπογραφών υπέρ του Ανδρέα Γεωργίου από την Αμερικανική Στατιστική Ένωση

Στην εκστρατεία συλλογής υπογραφών που ξεκίνησε η Αμερικανική Στατιστική Ένωση (ASA) υπέρ του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου επανέρχεται αναφέρεται η γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Η εφημερίδα της Φρανκφούρτης παραθέτει απόσπασμα σχετικής έκκλησης της ASA, όπου αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι «η συνεχιζόμενη δίωξη του Δρ. Γεωργίου για την εργασία του, αν και έχει ήδη αποδειχθεί πολλάκις η αθωότητά του, είναι διπλά ή και τριπλά επικίνδυνη και είναι ανησυχητική σε πολλά επίπεδα».

Σύμφωνα με την ASA, η δίωξη του Ανδρέα Γεωργίου από την ελληνική δικαιοσύνη ζημιώνει τα σημερινά ελληνικά στατιστικά στοιχεία και μαζί με αυτά τις προσπάθειες της Ελλάδας να υπερβεί την οικονομική της κρίση και να προσελκύσει επενδυτές. Κατά την ASA «η δίωξη πλήττει και την επιστημονική ελευθερία και τα ανθρώπινα δικαιώματα του Δρ. Γεωργίου και των συναδέλφων του.

Η FAZ αναφέρει ότι η δράση συλλογής υπογραφών υπέρ του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ θα συνεχιστεί μέχρι το τέλος της χρονιάς. «Ο 57χρονος επιστήμονας διδάσκει σήμερα ως φιλοξενούμενος καθηγητής στο Amherst College. Εξαιτίας των υψηλών δικαστικών δαπανών αντιμετωπίζει οικονομικές δυσκολίες», αναφέρει η εφημερίδα, επικαλούμενη σχετική δήλωση του ίδιου του Ανδρέα Γεωργίου στην FAZ.

Το δημοσίευμα κλείνει με την επισήμανση ότι «σύμφωνα με παρατηρητές ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να θέσει υπό τον έλεγχό του την ελληνική δικαιοσύνη».

Πηγή: DW

Τσίπρας: Αν ο Μητσοτάκης ήταν όντως 10 μονάδες μπροστά, θα έκανε εκλογές για να τελειώνει

Τσίπρας: Αν ο Μητσοτάκης ήταν όντως 10 μονάδες μπροστά, θα έκανε εκλογές για να τελειώνει

«Σε όλη την Ευρώπη έχουμε κρατικοποιήσεις, εδώ έχουμε μοντέλο πριμοδότησης της αισχροκέρδειας»