Συνέλαβαν σύμβουλο του υπουργείου Πολιτισμού για «απείθεια» και «εξύβριση»

Η - όχι και τόσο δυστυχώς - σοκαριστική αντίδραση των αστυνομικών στην παρατήρησή του, ήταν να τον δέσουν εντός του υπουργείου, κάτι που ξεπερνάει κάθε όριο νομιμότητας εφόσον δεν τους εξύβρισε.

υπουργειο πολιτισμου

Προσήχθη χθες, Δευτέρα 23 Αυγούστου – εντός του υπουργείου- ο Κρίτων Κοκκινάκης, επειδή έκανε παρατήρηση σε αστυνομικούς των Εξαρχείων ότι περιφέρονταν στους διαδρόμους του κτηρίου χωρίς λόγο.

Οι αστυνομικοί των Εξαρχείων, χρησιμοποιούν συχνά τον δημόσιο χώρο του υπουργείου, είτε για να πάνε τουαλέτα, είτε για να ξεκουραστούν λίγο. Το ζήτημα είναι πως πολλές φορές δε θα περιοριστούν μόνο σε αυτό, αλλά συχνά θα πηγαινοέρχονται όλη μέρα, θα κάθονται στους καναπέδες των διαδρόμων κλπ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Κοκκινάκης τους είπε απλώς ότι δεν έχουν κανέναν λόγο να περιφέρονται όλη μέρα στο υπουργείο και τους ζήτησε να φύγουν.

Η – όχι και τόσο δυστυχώς – σοκαριστική αντίδραση των αστυνομικών, ήταν να τον δέσουν εντός του υπουργείου, κάτι που ξεπερνάει κάθε όριο νομιμότητας εφόσον δεν τους εξύβρισε.

Σύμφωνα μάλιστα με μαρτυρίες, οι αστυνόμοι έδεσαν τα χέρια του κ. Κοκκινάκη και τον μετέφεραν στο ισόγειο προκειμένου να μεταφερθεί στο ΑΤ Εξαρχείων. Φτάνοντας στην έξοδο του υπουργείου εκείνος κατόρθωσε προς στιγμήν να απαλλαγεί από τα χέρια των αστυνομικών και – φορώντας πάντα χειροπέδες – έτρεξε ξανά πίσω στο κτήριο φωνάζοντας και ζητώντας – μάταια- από την υπουργό Πολιτισμού ή κάποιου μέλους της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου να παρέμβουν..

Τελικά δεν υπήρξε καμία ανταπόκριση στις παρεκκλίσεις του, εκτός από αυτή του νομικού συνάδελφου του κ. Κοκκινάκη και διευθυντή του Γραφείου Υπουργού, Κωνσταντίνο Πλατίτσα, ο οποίος προσπάθησε να σταματήσει το θέατρο παραλόγου που εκτυλισσόταν, αλλά χωρίς κανένα αποτέλεσμα.

Ο κ. Κοκκινάκης συνελήφθη και οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Εξαρχείων όπου του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για «απείθεια» και «εξύβριση»: Ο ίδιος ζήτησε τη δικηγορική αρωγή του συναδέλφου του Θεόδωρου Συμεωνίδη και υπέβαλε μήνυση, στην οποία οι αστυνομικοί απάντησαν με νέα μήνυση για «ψευδή καταμήνυση».

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…