Newsroom

Newsroom

Σύλληψη για παιδική πορνογραφία μέσω facebook

Στη σύλληψη ενός 23χρονου ημεδαπού προχώρησαν χθες οι αρχές στο Παλαιό Φάληρο, με την κατηγορία της πορνογραφίας ανηλίκων μέσω διαδικτύου…

Στη σύλληψη ενός 23χρονου ημεδαπού προχώρησαν χθες οι αρχές στο Παλαιό Φάληρο, με την κατηγορία της πορνογραφίας ανηλίκων μέσω διαδικτύου και της παραβίασης στοιχείων υπολογιστή και προσωπικών δεδομένων.

Το κουβάρι του νήματος άρχισε να ξετυλίγεται πριν από μερικές μέρες, όταν μια 43χρονη Ελληνίδα κατήγγειλε στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ότι άγνωστος χρήστης του διαδικτύου, παραβιάζοντας το προφίλ της ανήλικης κόρης της στο facebook, συνομιλούσε με φίλες της υποδυόμενος την κόρη της.

Η κινητοποίηση της ΕΛ.ΑΣ ήταν άμεση. Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο 23χρονος δράστης, συνομιλούσε με αρκετές από τις φίλες της και τους ζητούσε να επικοινωνήσουν μαζί του, μέσω λογαριασμών ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) σε γνωστό διαδικτυακό χώρο συνομιλιών (msn), όπου αναρτούσε άσεμνες φωτογραφίες στο προφίλ του, ενώ επιπλέον έστελνε άσεμνες φωτογραφίες στις ανήλικες, προκειμένου να τις σχολιάσουν.
Επιπλέον ζητούσε από τις ανήλικες να του αποστείλουν γυμνές φωτογραφίες τους και να του γνωστοποιήσουν τον κωδικό εισόδου στο προφίλ τους στο facebook.
Από την έρευνα που πραγματοποιήθηκε σπίτι του παρουσία εισαγγελέα βρέθηκε αποθηκευμένο πλήθος αρχείων πορνογραφίας ανηλίκων, ενώ κατασχέθηκαν 12 ψηφιακοί οπτικοί δίσκοι (cd), ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής και τρεις σκληροί δίσκοι, που θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για περαιτέρω εργαστηριακή εξέταση.

Ο 23χρονος, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος οδηγείται σήμερα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.