Newsroom

Newsroom

Σύλληψη χωρίς χειροπέδες για τον Ντόναλντ Τραμπ

Μπορεί ο Τραμπ να αντιμετωπίσει την τυπική διαδικασία όταν τεθεί υπό κράτηση, ωστόσο όπως δήλωσε ο δικηγόρος του, δεν θα του περαστούν χειροπέδες όταν προσέλθει ενώπιον των Αρχών, μετά από συμφωνία δικηγόρων και εισαγγελικών αρχών

trump

Την ευκαιρία να στηθεί ένα φαντασμαγορικό show προς τους φανατικούς οπαδούς του, έχασε ο Ντόναλντ Τραμπ, καθώς όπως αναφέρουν οι όροι συμφωνίας στην οποία κατέληξαν οι συνήγοροι υπεράσπισης του Τραμπ και οι εισαγγελικές αρχές του Μανχάταν, δεν θα του περάσουν χειροπέδες, κάτι που ο ίδιος, σύμφωνα με τους N.Y. Times, επιθυμούσε. Σημειώνεται πως η άσκηση ποινικής δίωξης ανακοινώθηκε την Πέμπτη, έπειτα από την απόφαση του σώματος ενόρκων για την υπόθεση του 2016, με τον Τραμπ να κατηγορείται ότι πλήρωσε 130.000 δολάρια της πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς προκειμένου να εξαγοράσει τη σιωπή της για την ερωτική τους σχέση.

Όπως δήλωσε σήμερα ο δικηγόρος υπεράσπισης του μεγιστάνα, Τζο Τακοπίνα, όταν ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ προσέλθει στις αρχές της επόμενης εβδομάδας στη Νέα Υόρκη προκειμένου να αντιμετωπίσει τις ποινικές διώξεις σε βάρος του για την υπόθεση της “εξαγοράς της σιωπής” της πρώην πορνοστάρ, τα χέρια του θα είναι ελεύθερα, παρά το γεγονός ότι θα αντιμετωπίσει την τυπική διαδικασία, που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει δακτυλικά αποτυπώματα και φωτογραφίες.

Έως σήμερα κανένας πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ δεν έχει βρεθεί κατηγορούμενος στο παρελθόν, συνεπώς δεν υπάρχει ξεκάθαρος οδικός χάρτης για τη διαδικασία σύλληψής του.

Ο Τακοπίνα είπε επίσης σε συνέντευξή του ότι περίμενε πως η σύλληψη θα γινόταν διαφορετικά ως ένα θέμα ρουτίνας την ερχόμενη Τρίτη, όταν ο Τραμπ θα εμφανιστεί να αντιμετωπίσει το κατηγορητήριο για την πολύκροτη υπόθεση. Ωστόσο η όλη υπόθεση, μόνο “συνηθισμένη ρουτίνα” δεν θα είναι, μιας και δεν έχει συμβεί ποτέ ξανά κάτι τέτοιο για τόσο ανώτερο στέλεχος της διοίκησης της χώρας, ακόμη κι αν δεν είναι πια εν ενεργεία.

“Δεν ξέρω πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα. Δεν υπάρχει κάποιο εγχειρίδιο να διαβάσουμε πώς απαγγέλεις κατηγορίες ενάντια σε έναν πρώην πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής σε ποινικό δικαστήριο”, τόνισε ο δικηγόρος, υπογραμμίζοντας ότι ο Τραμπ και η ομάδα υπεράσπισής του έμειναν έκπληκτοι όταν άκουσαν την είδηση της άσκησης ποινικής δίωξης. “Στην αρχή ήμασταν όλοι σοκαρισμένοι. Δεν πιστεύαμε ότι στην πραγματικότητα θα χρειαζόταν να περάσουμε από αυτό γιατί δεν υπάρχει κανένα έγκλημα σε αυτή την περίπτωση”, πρόσθεσε.

Ωστόσο, οι N.Y. Times περιγράφουν τη διαδικασία της παράδοσης-σύλληψης καθεαυτή. Όπως αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα, ενώ είναι σύνηθες για τους κατηγορούμενους που συλλαμβάνονται για πιθανά κακουργήματα να τους περνούν χειροπέδες, κάτι τέτοιο δεν θα γίνει όπως φαίνεται στην περίπτωση του πρώην προέδρου.

Οι περισσότεροι μεταφέρονται με χειροπέδες και τα χέρια πίσω από την πλάτη, αλλά ορισμένοι που διώκονται για οικονομικά εγκλήματα και δεν αντιμετωπίζονται ως ιδιαιτέρως επικίνδυνοι, έχουν τα χέρια δεμένα μπροστά.

Η ποινική δίωξη εναντίον του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στέλνει ένα “κάκιστο μήνυμα” στον κόσμο σε ό,τι αφορά την αμερικανική δικαιοσύνη και αυτή η δίωξη θα ενθαρρύνει δικτάτορες να κάνουν κατάχρηση εξουσίας, υποστήριξε σήμερα ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Μάικ Πενς.

“Υπάρχουν δικτάτορες και αυταρχικοί ηγέτες σε όλο τον κόσμο που θα το επικαλούνται αυτό για να αιτιολογήσουν τις δικές τους καταχρηστικές μεθόδους εις βάρος του δικού τους αποκαλούμενου συστήματος απονομής δικαιοσύνης, συνεπώς με προβληματίζει πολύ αυτό”, δήλωσε ο Πενς μιλώντας σε μια διάσκεψη του National Review’s Ideas.

Οι δηλώσεις του Πενς – ο οποίος διετέλεσε αντιπρόεδρος υπό την προεδρία του Τραμπ – έρχονται να προστεθούν στις αντιδράσεις άλλων Ρεπουμπλικάνων που χαρακτήρισαν “ντροπιαστική” την άσκηση ποινικών διώξεων εις βάρος του μεγιστάνα πρώην προέδρου.

Άγρια κόντρα Φαραντούρη με Πορτοσάλτε στο ΣΚΑΪ: «Να δείχνετε περισσότερο σεβασμό» (video)

profile player 960x540 26

Άγρια κόντρα Φαραντούρη με Πορτοσάλτε στο ΣΚΑΪ: «Να δείχνετε περισσότερο σεβασμό» (video)

Μετωπική κόντρα μεταξύ του Νικόλα Φαραντούρη και του Άρη Πορτοσάλτε στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ

«Θερμή» υποδοχή Μητσοτάκη από ακτιβίστρια στον Καναδά – «Θα έπρεπε να ντρέπεστε, 14.000 παιδιά είναι νεκρά στη Γάζα» (Video)

Screenshot 2 15

«Θερμή» υποδοχή Μητσοτάκη από ακτιβίστρια στον Καναδά – «Θα έπρεπε να ντρέπεστε, 14.000 παιδιά είναι νεκρά στη Γάζα» (Video)

«Θα έπρεπε να ντρέπεστε. Πώς κοιτάζετε τον εαυτό σας στον καθρέφτη».

Συγκλονίζει το βίντεο της Ξυπόλια: «Αφαίρεσα ένα ολόκληρο κομμάτι απ’ την πλάτη μου – Να φοράτε αντηλιακό» λέει το μοντέλο

221115164838 mariagapi 305110527 473772367946558 5755461261693762487 n

Συγκλονίζει το βίντεο της Ξυπόλια: «Αφαίρεσα ένα ολόκληρο κομμάτι απ’ την πλάτη μου – Να φοράτε αντηλιακό» λέει το μοντέλο

Στο βίντεο που ανέβασε, το νεαρό μοντέλο δείχνει την τομή στην πλάτη της και τονίζει…

Δώρα Χρυσικού: Η εξομολόγηση που συγκίνησε τη Ζαμπέτογλου – «Τον πλησίασα και του είπα ότι τα μαλλιά μου είναι περίεργα» (video)

profile player 960x540 25

Δώρα Χρυσικού: Η εξομολόγηση που συγκίνησε τη Ζαμπέτογλου – «Τον πλησίασα και του είπα ότι τα μαλλιά μου είναι περίεργα» (video)

Για την περίοδο που πάλευε με τον καρκίνο μίλησε η Δώρα Χρυσικού, αποκαλύπτοντας μια ιστορία…