Newsroom

Newsroom

Σύλληψη 53χρονου ιδιοκτήτη ιστοσελίδας

Συνελήφθη από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος 53χρονος ημεδαπός, ιδιοκτήτης και διαχειριστής ιστοσελίδας, για παράβαση του νόμου…

paidiki pornografiaΣυνελήφθη από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος 53χρονος ημεδαπός, ιδιοκτήτης και διαχειριστής ιστοσελίδας, για παράβαση του νόμου περί πνευματικής ιδιοκτησίας. Μέσω της ιστοσελίδας, τα εγγεγραμμένα μέλη κατεβάζουν ταινίες, τραγούδια, ηλεκτρονικά παιχνίδια, προγράμματα ηλεκτρονικού υπολογιστή, βιβλία, κ.λπ. Σύμφωνα με καταγγελία από εκπρόσωπο της εταιρίας προστασίας οπτικοακουστικών έργων «Ε.Π.Ο.E.» στην Υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, οι χρήστες της συγκεκριμένης ιστοσελίδας «κατέβασαν» κινηματογραφικές ταινίες, που ανήκουν σε εταιρείες μέλη της Ε.Π.Ο.Ε, περισσότερο από 5.000.000 φορές.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του 53χρονου, παρουσία Δικαστικού Λειτουργού και σε ψηφιακή διερεύνηση του κινητού τηλεφώνου του τύπου smartphone, διαπιστώθηκε ότι ο ίδιος διαχειριζόταν την ιστοσελίδα.
Ο συλληφθείς με τη σχηματισθείσα σε βάρος του δικογραφία οδηγήθηκε στις Εισαγγελικές Αρχές της Καβάλας.