Συλλήψεις υπαλλήλων του ΣΔΟΕ και του υπ. Οικονομικών για δωροληψία και απόπειρα εκβιασμού

cover
NewsRoom 11/11/2014 | 14:56

Δύο υπάλληλοι του Σ.Δ.Ο.Ε. και ένας υπάλληλος του υπουργείου Οικονομικών είναι μεταξύ των έξι ατόμων που κατηγορούνται για δωροληψία και απόπειρα εκβιασμού επιχειρηματία προκειμένου να μην επιβληθούν υψηλά πρόστιμα στην εταιρεία του.

Ειδικότερα, ο άντρες της διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της αστυνομίας προχώρησαν στη σύλληψη μίας 68χρονη λογίστριας, του 74χρονου συζύγου της που είναι συνταξιούχος υπάλληλος του υπουργείου Οικονομικών, του 43χρονου γιου της, που εργάζεται στην Τράπεζα της Ελλάδος, δύο υπαλλήλων του Σ.Δ.Ο.Ε. (52χρονης και 44χρονου), καθώς και ενός 54χρονου υπαλλήλου του υπουργείου Οικονομικών.

Είχε προηγηθεί καταγγελία επιχειρηματία, σύμφωνα με την οποία οι δυο παραπάνω υπάλληλοι του Σ.Δ.Ο.Ε. απαιτούσαν εκβιαστικά, μέσω της 68χρονης λογίστριάς του, μεγάλο χρηματικό ποσό, προκειμένου να «κλείσουν» έλεγχο στην επιχείρησή του και να μην του επιβληθούν υψηλά πρόστιμα.

Σε συνάντηση στο γραφείο της λογίστριας, παρουσία του συζύγου και του γιου της, «μεταφέρθηκε» στον επιχειρηματία η παράνομη απαίτηση των υπαλλήλων του Σ.Δ.Ο.Ε. για καταβολή χρηματικού ποσού, το οποίο τις επόμενες ημέρες συγκεκριμενοποιήθηκε στις 60.000 ευρώ και μετά από διαπραγματεύσεις, μέσω της λογίστριας, διαμορφώθηκε τελικά στις 50.000 ευρώ.

Σε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση σε περιοχή της Αττικής, συνελήφθη αρχικά ο 43χρονος γιος της λογίστριας, ο οποίος παρέλαβε από τον καταγγέλλοντα, σε προκαθορισμένη συνάντηση, το προσημειωμένο ποσό των 50.000 ευρώ.

Ακολούθως, συνελήφθησαν η λογίστρια και ο σύζυγός της και στη συνέχεια οι τρεις υπόλοιποι εμπλεκόμενοι, ο υπάλληλος του υπουργείου Οικονομικών, ο οποίος ήταν ο ενδιάμεσος παραλήπτης του χρηματικού ποσού και οι δύο υπάλληλοι του Σ.Δ.Ο.Ε., οι οποίοι ήταν οι τελικοί αποδέκτες των χρημάτων.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγούνται σήμερα στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.