Συλλήψεις για σχεδόν 1 τόνο λαθραίου καπνού στην Φθιώτιδα (photos)

Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι στην περιοχή της Κάτω Τιθορέας Φθιώτιδας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, ένας 55χρονος Έλληνας, σε…

Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι στην περιοχή της Κάτω Τιθορέας Φθιώτιδας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, ένας 55χρονος Έλληνας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση Νομοθεσίας περί Τελωνειακού Κώδικα.

Σε διαδοχικές νομότυπες έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε τρία οικήματα, τα οποία ο 55χρονος χρησιμοποιούσε ως αποθηκευτικούς χώρους, αλλά και στην οικία του, βρέθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα αδασμολόγητου καπνού, συνολικού βάρους 736 κιλών και 750 γραμμαρίων περίπου.

Στη δικογραφία που σχηματίσθηκε, περιλαμβάνονται επίσης δύο άτομα και συγκεκριμένα ένας 50χρονος Έλληνας και ένας 40χρονος Αλβανός. Ειδικότερα, οι αστυνομικοί, εντόπισαν στη Λιβαδειά ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν ο 50χρονος και ο 40χρονος και σε έρευνα που διενήργησαν, βρήκαν στο εσωτερικό του οχήματος και κατάσχεσαν τρεις νάιλον συσκευασίες, που περιείχαν ποσότητα αδασμολόγητου καπνού, συνολικού μεικτού βάρους 1.060 γραμμαρίων, την οποία όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, είχαν προμηθευτεί από τον 55χρονο.

Σε έρευνες που επακολούθησαν χθες το πρωί, παρουσία δικαστικού λειτουργού, σε τρεις αποθηκευτικούς χώρους και στην οικία του 55χρονου, στην ευρύτερη περιοχή της Κάτω Τιθορέας Φθιώτιδας, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν ποσότητα μη βιομηχανοποιημένου καπνού (άκοπα και ακατέργαστα φύλλα καπνού), συνολικού βάρους περίπου 720 κιλών, ποσότητα κομμένου και έτοιμου προς πώληση καπνού, συνολικού βάρους 16 κιλών και 750 γραμμαρίων περίπου, μία συσκευή, κατάλληλη για την αεροστεγή σφράγιση-συσκευασία των προς πώληση ποσοτήτων καπνού, δύο ηλεκτρικές ψηφιακές ζυγαριές, μία πλατφόρμα, παλέτες και πλήθος νάιλον συσκευασιών και χάρτινων κιβωτίων.

Οι ανωτέρω ποσότητες καπνού και φύλλων καπνού θα σταλούν στο Τελωνείο Στυλίδας, προκειμένου να προσδιοριστούν οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι για το Ελληνικό Δημόσιο. Την έρευνα και το προανακριτικό έργο ενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στις κατά τόπους αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές.